dinsdag 31 oktober 2023

Games people play

Toen we vorige maand om deze tijd op een heuvel in het prachtige Franse land zaten te genieten van een zwoele nazomeravond, hebben we buiten o.m. een spelletje Scrabble gespeeld. Rick won dat glansrijk en ik werd tweede. De nummers drie en vier hadden er moeite mee dat te verkroppen, met name omdat ik een woord had gelegd waarvan zij meenden dat het niet bestaand was. Het zat diep. Thuisgekomen werd het Groene Boekje geraadpleegd en daar stond het niet in, maar in de Dikke van Dale en elk ander woordenboek wel. Het ging om het bezittelijk voornaamwoord 'uwe'. 

Er moest revanche genomen worden, daartoe schafte Talitha een Scrabblespel aan, en wel één voor d'oudere mensch met extra grote blokjes en een bord waarbij je de blokje in klikt, waar bovendien ook een soort ingebouwd draaisysteem inzit. Afgelopen zondag verzamelden we ons bij haar thuis. Rick had zijn vermaarde pompoensoep gemaakt en Talitha verzorgde een uitgebreid kaas- en vleesplateau met vanzelfsprekend wijn. Ik had bij de bakker heerlijke harde mokka's gekocht voor bij de koffie.

We hebben het nieuwe door formaat en handigheidjes fijne Scrabble spel goed ingewijd. Maar liefst vier potjes waarvan ik, als de Joop Zoetemelk van het spel, drie maal tweede werd en één keer heb gewonnen. Het woord 'uwe' is inmiddels omarmd, want Rick legde het nu ook uit. Nu de wintermaanden eraan komen zijn spelletjesavonden wel weer eens gezellig om te doen.  

We hebben meteen maar besloten om Sint Nicolaasavond met elkaar door te brengen, waarbij er zal worden gedicht met een klein cadeautje. Ik vermoed zomaar dat er weer een spelletje gedaan zal gaan worden. Ik heb de naam Keezenspel al horen vallen. Leuk!




2 opmerkingen:

  1. Nog nooit gehoord van het Keezenspel. Zo te zien is het Mens-erger-je-niet, waarschijnlijk met een twist eraan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, de twist is dat het niet met een dobbelsteen is maar met speelkaarten.

      Verwijderen