vrijdag 27 oktober 2023

Toen was geluk... #145

In de aflevering van 'Oogappels' afgelopen woensdag zien we Carola, geweldig vertolkt door één van mijn favoriete actrices, Eva van der Gucht, alles inpakken en opruimen vanwege een door de situatie gedwongen verhuizing. Op een gegeven ogenblik ziet ze de streepjes die ze op de muur heeft gezet om het groeien van haar kinderen Danny en Wende bij te houden en maakt er foto's van om die herinnering mee te nemen.

Meteen dacht ik aan thuis waar mijn moeder dat ook deed. In de achterkamer tussen twee deuren in was een stukje waar in mijn kindertijd werd bijgehouden hoeveel ik was gegroeid. Nadat het streepje was gezet werd met een centimeter opgemeten hoe lang ik was en dat werd er, samen met mijn leeftijd, bij vermeld. De hele reeks met meetmomenten heeft er lang gezeten totdat er op een bepaald moment werd geverfd. Rücksichtslos is er overheen geschilderd.

En als u denkt dat zulks alleen iets is voor Jean le travailleur, moogt u opnieuw denken. Bij het bezoek aan Paleis Het Loo zagen we dat naast de meisjeskamer van destijds prinses Juliana door haar moeder Koningin Wilhelmina ook werd bijgehouden hoe haar dochter groeide. U kunt het op onderstaande foto zien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten