zondag 26 november 2023

Bij Bertus

Heerlijk geslapen en ontbeten in het hotel. Steven en Carolien meldden hun vertrek uit Eindhoven met zo nu en dan een update over waar ze zich bevonden en iets na elven reden ze voor en konden we op weg naar Bertus, een ritje van zo'n tien minuten.

Bij Bertus arriveren, het erf oprijden en de woning binnenstappen is niet zozeer een bezoek afleggen als wel een regelrechte belevenis. Allereerst werden we hartelijk door hem begroet en maakten we een ronde over het land en langs de kippen. Er zijn mensen met wie het meteen goed zit, er is een klik, ik had het eerder met Steven en Carolien en nu hadden wij het ook weer met Bertus. U weet het waarschijnlijk wel, wij hebben elkaar leren kennen via website Jeugdsentimenten zo'n 18 jaar geleden en hebben altijd op social media contact gehouden. Steven en Carolien heb ik al vaker ontmoet, Bertus één keer kort, maar nu gingen we er eens goed voor. 

Het binnenkomen van de woning, een boerderij, is een ervaring, ik heb met toestemming foto's genomen die u hieronder kunt aanschouwen. Wij kwamen ogen tekort en hebben heel veel 'oooh' en 'aaah' laten horen. De details, de prachtige spullen uit diverse decennia en niet te vergeten Bertus' bakelietverzameling in zijn werkkamer. Een museale rondleiding zou heus niet raar zijn. Daarbovenop heeft, voordat Bertus er woonde, koningin Juliana er eens gelogeerd, dat kan ook niet iedereen zeggen. 

Wij raakten met elkaar in geanimeerde gesprekken die doorgingen in de auto op weg naar de lunch in Exloo een paar dorpen verderop in een geweldig leuk restaurant. Het voelde alsof we met oude vrienden waren en in feite is dat ook zo, maar dan op een bijzondere manier tot stand gekomen.

Weer terug in de boerderij nog even een bakje koffie en verder kletsen en toen was het tijd om weer richting het hotel te gaan waar Talitha inmiddels was aangekomen en Bertus moest nog boodschappen doen voordat Dick uit z'n werk kwam. "We zijn nog lang niet uitgepraat" zei Bertus bij het afscheid en zo voelde het ook. Wat een heerlijke dag hebben we met elkaar gehad, dat gaat zeker nog een vervolg krijgen.

We hebben gedineerd bij een uitstekend Italiaans restaurant, Sardegna, met een uitgebreide kaart waar onder meer tachtig (80!) verschillende pizza's op staan. Steven en Carolien gingen weer naar het Eindhovense en Talitha en ik hebben nog een bakje koffie gedronken en hebben daarna nog met haar meegebrachte whatchamacallit op de hotelkamer tv een film op Netflix gekeken, 'A Man Called Otto' met en van Tom Hanks, een regelrechte aanrader. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten