dinsdag 14 november 2023

De sokkenreis

Ik had ze al een steeds voorbij zien komen en ze trokken meteen mijn aandacht vanwege de leuke kleuren, u weet het, ik ben een sucker voor kleuren. Northern socks. Ik had al een paar keer op de website gekeken en ben uiteindelijk overstag gegaan. 

Bij de 'shipping policy' stond dat de sokken direct vanuit het internationale warenhuis van de leverancier worden verstuurd. Op die manier kunnen ze besparen op transport- en opslagkosten. Dit zorgt wel voor wat langere levertijd dan gebruikelijk, maar hé, ik heb lades vol met sokken en hoef dus niet barrevoets door het leven. Waar dat 'internationale warenhuis' zich bevindt wordt niet vermeld, je zou denken Noorwegen, maar dat hoeft natuurlijk niet. De sokken kosten maar een paar tientjes dus, ik heb ze besteld op 22 oktober. Ik kreeg een trackingcode en ik zag steeds in welk stadium mijn bestelde sokken zich bevonden. Ik neem u even mee: 

25 oktober: Order processed by shipper
4 november 08:06: Yanwen pickup scan
4 november 20:44: Processing information input
4 november 20:45: Last mile PostNL International mail
4 november 23:11: Yawen facility outbound
5 november: The item is pre-advised to PostNL
6 november: Port of departure
8 november: Port of destination arrival 
10 november 03:22: Package data received
10 november: 04:46: Destination country arrival
10 november 11:09: In transit outbound
10 november 18:45: Destination scan
11 november 04:38: Out for delivery
11 november 05:11: Out for delivery
11 november 08:00: The item is being held, addressee being notified
11 november 11:21: Destination scan

Nou, noem dat maar es niet uitgebreide informatie waarbij ik precies niets begrijp van wat er allemaal staat. Na de laatste destination scan houdt het op, maar daar begint het dan voor mij pas. Met de tracking code kon ik bij PostNL kijken waar mijn pakketje zich bevond. PostNL laat daarentegen helemaal niets weten uit zichzelf. Ze hebben 'm zaterdag aangeboden maar toen was ik aan het werk, maar er lag geen briefje in de bus ofzo. Mijn sokken zijn gisteren gebracht naar een ophaalpunt in het winkelcentrum vlakbij, daar moest ik toch zijn dus heb ik ze in één moeite door opgehaald en heb nu mijn vrolijke Northern socks om de winter door te komen.  

Kijk nou es hoe leuk, een mensch kan toch niet zonder. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten