woensdag 1 november 2023

Christmas - Cher

Ze is natuurlijk onze spirituele leider: Cher. Inmiddels 77 jaar en still going strong. Tegenwoordig wordt een nieuw album niet gewoon uitgebracht met wat promotie er omheen, maar begint de campagne al maanden van te voren. Ik geloof dat ik in de zomer al vernam dat Cher een kerstalbum uit zou brengen, en steeds kwamen er nieuwtjes over naar buiten. 20 Oktober is ie dan uiteindelijk gereleased. 

Gisteren lag ie in de bus en voor haar doen ziet ze er vrij casual uit op het hoesje, een wit shirt en een spijkerbroek met glitters omringd door kerstballen. Zeker als je de larger than life outfits van haar door de jaren heen in ogenschouw neemt. Het is niet een cdtje wat je rustig op de achtergrond draait tijdens het kerstdiner, maar voor een christmas party is ie zeer geschikt. Voor het openingsnummer 'DJ Play A Christmas Song' is de vocoder weer op de maximale stand gezet en kunnen we dansen op het Cher-geluid van 25 jaar geleden toen 'Believe' welhaast voor een aardverschuiving zorgde over hoe zangers en zangeressen nadien hun stem lieten klinken op hun muziek in de studio. 

Het is een vrolijk album met dance, pop, rock en zelfs een klein stukje rap, duidelijk geen Mastreechter Staar met 'Stille Nacht'. Het is een combinatie van nieuwe kerstnummers en bestaande en Cher heeft wat muzikale vrienden uitgenodigd, Stevie Wonder, Michael Bublé, Darlene Love, Cyndi Lauper en Tyga doen op een aantal nummers gezellig mee. Ook meende Cher zich na Madonna, Kylie Minogue, Kellie Pickler, Taylor Swift, Michael Bublé, Ariana Grande, Trisha Yearwood en Gwen Stefani aan 'Santa Baby' te moeten wagen. Daar had ze, en geen van allen trouwens, niet aan moeten beginnen. Dat lied is in de oerversie van Eartha Kitt uit 1953 goed zoals ie is, alleen Eartha kan het precies met de juiste intonatie brengen, niemand heeft dat ooit kunnen evenaren. Wat wel pleit voor Cher's versie is dat de muziek zo dicht mogelijk bij het origineel is gehouden.

Al met al is het een leuk kerstalbum zonder dat het een heel erg kerstig album is. 


Cher in the 70's & Cher in her 70's. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten