zondag 19 november 2023

Brugge dag één

Wat heb ik heerlijk geslapen en, net als in Frankrijk, hele intense eigenaardige dromen gehad. Vreemde plaatsen doen blijkbaar iets met m'n onderbewuste. Maar zoals gezegd diep en goed geslapen. 

Na een lekker ontbijtje met croissants, eitje en jus d'orange zijn we op weg gegaan naar de binnenstad van Brugge. Het miezerde wat toen we weg gingen, maar eenmaal in de stad hield het op met zachtjes regenen. We waren toen op de Markt, net voor het Historium en besloten om daar naar binnen te gaan, om zo ook de regen te ontlopen. Die spontane actie bleek een schot in de roos. Het is niet zozeer een museumbezoek als een beleving.

Allereerst kregen we een virtual reality tour van het middeleeuwse Brugge, met zo'n bril op. Prachtig en levensecht, zelfs zo dat ik alweer zat te whoeën omdat we op iets hoogs stonden en een vogelvlucht door de stad maakten, terwijl we natuurlijk gewoon op een bankje zaten. Vervolgens een ingenieus opgezette tour door het museum aan de hand van het verhaal van een leerjongen van Jan van Eyck. Echt geweldig hoe dat in elkaar steekt. 

Weer buiten bleek het droog te zijn en zijn we naar het chocolademuseum gegaan. We waren al eens in het chocolademuseum in Middelburg geweest, maar chocolade verveelt ons nooit. In Middelburg was het veel proeven van de verschillende chocolades die er zijn, in Brugge is het meer informatie. Een andere aanpak, maar zeer informatief, aan het eind van het bezoek kun je wel chocoladeflikjes eten zoveel je wilt en wij hadden tevens nog warme chocolade besteld. 

Vervolgens door de stad gelopen, het bleef wat miezerig regenen, maar geen hevige buien meer. Ons vooral vergaapt aan de vele Chocolaterieën met de meest mooie creaties van chocolade en andere zoetigheid. Een late lunch waarbij we beiden voor een Ceasar salade gingen in een etablissement met een open haard, meer herfst wordt het niet.

In de namiddag weer naar ons appartement gegaan. Onderweg besloten we om deze keer niet uit eten te gaan maar een soepje en wat stokbrood met kaasjes te scoren bij onze supermarktburen en lekker te cocoonen. Het klinkt blasé, maar je kunt ook teveel uit eten gaan.

We hebben een leuke film gekeken, 'Haunted Mansion', op Disney het was een mooi eind van een leuke ongecompliceerde en informatieve dag.

Historium.

Chocolademuseum.

Droste servies.

De familie Barbapapa van chocolade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten