dinsdag 28 november 2023

Popcorn

Na de eerste schok dat ik in een land leef waarbij het overgrote deel dus zelfdestructief en racistisch is en niets op heeft met inclusiviteit, natuur en klimaat is het stof neergedaald. Nu is 'schok' en groot woord, wie even een blik werpt op de socials kan er al uit destilleren dat velen hun eigen schoenveters niet kunnen strikken, maar nu lijken we ook politiek langzaamaan af te glijden naar het niveau van Argentinië waar onlangs een GGZ-patiënt, Javier Milei, door het volk is gekozen als nieuwe president. Hij wordt 'De Gek' genoemd maar dat heeft de meerderheid niet tegengehouden om toch voor hem te kiezen. Even een klein voorbeeldje hoe hij rolt: na zijn overwinning sprak hij op nationale tv het volgende uit: "Stelletje linkse klootzakken, steek de hele overheid maar in de godvergeten kut van je moeder". Nou, zover zijn we hier (nog) niet, maar ik heb de spreekwoordelijke popcorn wel al in huis gehaald. 

Spreekwoordelijk, want ik lust helemaal geen popcorn, maar ik verwacht komisch theater en ik ben nu een paar dagen na de verkiezingsuitslag niet teleurgesteld. Allereerst Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas die over haar voeten struikelde om meteen aan te geven dat zij erg graag in het kabinet wil gaan zitten met Geert Wilders als premier om vervolgens haar totale gebrek aan politieke kennis op wat voor gebied dan ook te maskeren door met de Kamerleden van haar BBB met zeven trekkers naar de Tweede Kamer te komen. Daarbij natuurlijk ook de door haar uit Volendam weggetrokken Mona Keijzer die heur haar met dezelfde waterstofperoxide heeft behandeld als Geert om in de smaak te vallen bij de (extreem) rechtse kiezers, met succes dus. 

Vervolgens kwam Dilan Yeşilgöz met de mededeling dat haar VVD niet in een kabinet met Geert gaat zitten omdat ze naar de kiezer luistert die haar partij tien zetels minder heeft gegeven. De VVD die naar de kiezer luistert, dat is in dertien jaar nog nooit gebeurd, maar al snel kwam de aap uit de mouw. Dilan wil wel gaan gedogen bij een centrumrechts kabinet. Kijk, zo kennen we de VVD weer, eigenbelang eerst. Zo leveren ze geen ministers aan het kabinet en moet Geert het doen met de poffertjeskraameigenaren, automonteurs en plantsoenendienstmedewerkers die de nummers 2 t/m 37 van zijn partij vormen en daar dan ministers uit kiezen. 

Ook de vanuit het niets op twintig zetels gekomen NSC a.k.a. CDA 2.0 van Pieter Omtzigt die als rechtse partij ook best mee wil regeren, al is het bij oppertwijfelaar Pieter nooit helemaal zeker tot het laatste moment, heeft onervaren mensen op de lijst staan om het maar niet te hebben over BBB. Daar heeft Dilan dus geen zin in en lijkt de worst case scenario, een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB er enkel te komen als minderheidskabinet met gedoogsteun van VVD die dan op een afstand kan kijken hoe de hele bliksemse boel in elkaar gaat storten, want dat gaat gebeuren natuurlijk, om er dan vervolgens garen bij te spinnen. Meer VVD dan dat wordt het niet.

De kaak- en kinloze Gom van Strien werd vrij snel door Geert aangesteld als verkenner, maar zoals een goed PVV'er betaamt heeft Gom natuurlijk een fraudeverdenkingszaak aan z'n broek hangen zodat hij gisteren, de dag dat hij zou gaan beginnen, zijn taak alweer heeft neergelegd. Vandaag komt Geert met een nieuwe verkenner, de naam van de enigszins van het padje geraakte Ronald Plasterk gaat rond..... bent u daar nog? U begrijpt, de popcornzak is al half leeg en we zijn nog niet eens een week verder. De Nederlandse politiek verzorgt z'n eigen satire, en dat is maar goed ook want kunst en cultuur is niet iets waar extreem rechts iets mee heeft, laat staan geld aan wil uitgeven. Zo heeft het gepeupel toch z'n vertier. 



BBB op weg naar de Tweede Kamer. 

Gom van Strien. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten