donderdag 9 november 2023

Jaw dropping

Als je al het afschuwelijke in- en intrieste nieuws uit de oorlogsgebieden in de wereld dagelijks tot je neemt ben je geneigd om dan je mond maar te houden over zaken die ook jaw dropping zijn maar in schril contrast staan met de omvang van al die onmenselijke verschrikkingen. In Gaza zijn onderhand meer dan 10.000 burgerdoden te betreuren, waaronder meer dan 6.000 volwassenen, door de niet aflatende bombardementen op dat kleine dichtbevolkte gebied. Maar we moeten ervoor waken niet afgestompt te raken van zoveel intense narigheid. 

Hier in mijn eigen stad, in de wijk waar ik emplooi heb, is maandagavond een hoogzwangere vrouw beroofd. De overvaller heeft haar van achter op haar hoofd geslagen waardoor ze voorover viel op haar buik en gezicht. Ze raakte buiten bewustzijn en heeft breuken opgelopen in haar gezicht, vooralsnog lijkt de baby ongedeerd. Toen ze weer bijkwam bleek haar telefoon weg en hebben mensen haar opgevangen toen ze gedesoriënteerd door de wijk liep. 

Ik krijg hiervan kortsluiting in mijn hersentjes. Überhaupt iemand beroven, hoezo? Maar een kwetsbaar persoon, wat een hoogzwangere vrouw is, op deze manier aanvallen, dan ben je minder dan een luis. Het geeft wel aan waarom de buurtgemeenten Krimpen en Nieuwerkerk niet aangesloten willen worden op het metronetwerk van grote broer Rotterdam. Je haalt op die manier ook de minder leuke kanten van de grote stad je dorp in, dat is in Capelle wel al gebleken. Ik hoop maar dat de dader(s) van deze meer dan laffe daad kunnen worden opgespoord. 

De vorig jaar december in Drimmelen geïnstalleerde burgemeester Boy Scholtze kon nog net opzij springen bij het gemeentehuis in Made toen een 76 jarige man hem moedwillig wilde aanrijden terwijl deze hem uitschold en bedreigde. De hoogbejaarde onverlaat ging vervolgens het gemeentehuis binnen om bij de balie verder te tieren. Na eerdere misdragingen mocht het oudje daar al niet meer komen. Het is geen vasculaire dementie o.i.d. wat je dan zou denken bij iemand die met één been in het graf staat, maar pure homohaat. Boy is namelijk gay en getrouwd met Loek en zijn ongenoegen daarover uiten in de breedste zin is iets waar het ouwe vel zich in zijn laatste dagen mee wil occuperen. Vanzelfsprekend heeft Boy aangifte gedaan van bedreiging, poging tot zware mishandeling, discriminatie en belediging. "Geen leuk begin van de week", constateerde Boy nuchter. Het zal je opa maar zijn.

Dus ja, in het licht van de wereldlijke gebeurtenissen lijkt dit klein bier, maar dat is het zeker niet. Mijn jaw dropte en ik ga ervan uit de uwe ook. En ik wil dat ook, iets wat jaw dropping is mag nooit schouderophalend als ach-ja-dat-soort-dingen-gebeuren-nu-eenmaal beschouwd worden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten