donderdag 30 november 2023

Happy vibes

Vorig jaar 5 november floot de destijds 37 jarige René Remie, decaan van Pius X in Almelo, een wedstrijd op het voetbalveld waarin ook zijn zoons speelde. Hij werd misselijk liep naar de kant. Later in het ziekenhuis bleek dat hij een bloeding had gehad in z'n hersenstam, waardoor hij een tijd in coma is gehouden. 

De gevolgen daarvan zijn natuurlijk aanzienlijk. René is veranderd in een hulpbehoevende patiënt. Zijn woning dient te worden verbouwd zodat hij weer thuis kan wonen en kan worden verpleegd, tevens is er een rolstoelbus nodig. Van diverse kanten wordt er geld ingezameld om dit voor elkaar te krijgen.

De leerlingen van Pius X van klas 4 en hoger zijn een hele nacht op school gebleven à €20 per persoon. Er was o.m. black light volleybal, een voetbaltoernooi en een quiz. Toen ze de andere dag naar huis gingen om te gaan slapen kwamen de lagere klassen in actie. Zij deden een sponsorloop en haalden op die wijze ook geld op. Bij elkaar hebben de leerlingen met hun acties voor hun meneer Remie €9200 opgehaald.

Zoiets verwarmt mijn hart en geeft weer hoop in de mensheid en dat kunnen we nu goed gebruiken. 

                                                                                                                                                                                                                               Foto: Wouter Sand


Geen opmerkingen:

Een reactie posten