woensdag 22 november 2023

The miracle club

Een tijdje terug had ik er een snippet van gezien en u weet, dat wordt ergens in het webuniversum opgeslagen zodat ik daarna op Facebook aan de film werd herinnert dat ie nu draaide en ik dacht meteen dat is een film die Rick en Chris ook vast kunnen waarderen. Een appje maakte duidelijk dat zij inderdaad van deze film op de hoogte waren en het op hun lijstje hadden staan. 'The Miracle Club' is de titel en er spelen niet de minsten in, Maggie Smith, Kathy Bates en Laura Linney om maar meteen met de deur in huis te vallen. 

Het verhaal speelt zich af in een arbeiderswijk in Dublin. Het is 1967, de mode en de inrichting van de woningen zijn al een lust voor het oog. We leren de dames Lilly (Maggie), Eileen (Kathy) en Dolly (Agnes O'Casey) kennen die meedoen aan een benefiet waarbij een trip naar Lourdes kan worden gewonnen. Maureen, ook een buurtgenote en de initiatiefneemster van de benefiet is overleden, de benefiet gaat door uit respect voor haar. De dames winnen niet maar krijgen van de winnaar toch de trip naar Lourdes, wat zeer welkom is omdat ze elk een reden hebben om erheen te gaan. Inmiddels is de dochter van Maureen, Chrissie (Laura) uit Amerika overgekomen voor de uitvaart van haar moeder die ze veertig jaar niet heeft gezien. 

In de kleine gemeenschap heeft alles en iedereen met elkaar te maken en ontvouwt zich het verhaal hoe deze vrouwen, door gebeurtenissen lang geleden, zich nu tot elkaar verhouden. Het is een mooi verhaal wat op rustige manier wordt verteld met een zweempje goed gedoseerde humor erin. Er wordt fantastisch in geacteerd, maar dat kan haast niet anders met zo'n geweldige cast. 

Zoals gezegd is het een verhalende film zonder omhaal, wij hebben ervan genoten, ik raad 'm u aan, maar als u enkel van de special effects Marvel-achtige films bent zal het waarschijnlijk niet uw kopje thee zijn. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten