vrijdag 17 november 2023

Zelluf gedaan

Afgelopen woensdagavond kwam ik thuis en ik vroeg de Googlemeneer om mijn lampen aan te zetten waarop hij reageerde dat de lampen niet bereikbaar waren voor hem. "Jawel, die zijn wel bereikbaar" reageerde ik, maar Googlemeneer deed net of ie dat niet gehoord had. Even m'n appje erbij gepakt en Google had de lampen op offline staan, terwijl ik in de app van de lampen zelf ze gewoon handmatig aan en uit kon zetten. Wat is dit nu weer? 

Dat dus gedaan en één voor één stonden de lampen ook weer op 'aan' in de google app, maar als ik Googlemeneer dan vroeg: "Doe de lampen uit" hield ie nog steeds vol dat het erop leek of er geen contact was tussen hem en de lampen, ook gingen de lampen in de Google app weer op 'offline' als ik het aanklikte. Ik weet dan: stekker er uit en er weer in, dat is de eerste oplossing voor alles, maar deze keer niet. Nog in de appjes gezocht en bij de app van de lampen kon ik weer 'reconnecten' met Google. Reconnecten? Wie heeft het dan gedeconnect? Als ik verder ging moest ik mijn emailadres en wachtwoord invoeren. Wachtwoord? Ik wist van geen wachtwoord. Ik zag ook zo gauw geen mogelijkheid om een vergeten wachtwoord weer opnieuw in te stellen.

Mijn tactiek is dan dat ik het even laat en verder over ga tot de orde van de dag. Eten, serie kijken, onderwijl zo nu en dan weer es wat proberen. Vriendin Talitha geappt of zij wellicht wist hoe of wat, zij had de connectie met de lampenapp en Google gemaakt. Ze stelde voor om mijn router te herstarten, dat heb ik na mijn serie gedaan, maar ook dat gaf geen soelaas. Vandaag komt ze naar me toe omdat we een weekend weg gaan en dan zou ze even kijken als het zo bleef.

Maar toch kan ik het niet uitstaan, zeker met dat hele 'reconnect' gedoe. Paar keer geprobeerd met allerhande wachtwoorden, en toen ergens diep in-in-in-in-in het appje kon ik plots aangeven dat ik mijn wachtwoord kwijt was. Dat gereset en connectie weer gemaakt met Google en voilà alles deed het weer naar behoren. Helemaal zelluf gedaan, en dat is iets, hoor, voor een atechnisch mens als ik. Maar waarom en hoe die verbinding tussen de lampen en de Googlemeneer nou uitgevallen is? Keine Ahnung. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten