zondag 19 maart 2017

Gewenste kinderen

De uitzending van 'Uit De Kast' gisteren ging over het hebben van een kinderwens, maar geen partner hebben of een homo- dan wel lesbische relatie hebben. In onze maakbare wereld zijn vrijwel overal oplossingen voor, zo ook voor dit. Noes en Vanessa hebben een reportage gemaakt met Sara Coster van de 'Stichting Meer Dan Gewenst' zij is kinderwenscoach. Quirine had in de uitzending een live gesprek met Emmy Rijsdijk die in 2013 contact heeft gezocht met eerder genoemde stichting, en nu moeder is van een 1 jarig dochtertje. Ze heeft een co-ouderschap met de vader van haar kind en zijn vriend.

In mijn column zoem ik even uit van al die diverse en ruimdenkende mogelijkheden om de kinderwens te bevredigen en vraag me af of er niet teveel van uitgegaan wordt dat men vindt hoe dan ook récht te hebben op een kind, dat het bijna een soort accessoire wordt. Om tot de slotsom te komen dat het kind in kwestie waar en bij wie het ook geboren wordt nergens om heeft gevraagd, maar dat het allerbelangrijkste is dat het meer dan welkom is. Omdat kinderen niet altijd leuk zijn is na mijn column het geweldige liedje "De Hit" van Jasperina de Jong gedraaid.

De uitzending kan worden teruggeluisterd op Radio Capelle 'Uit De Kast'. Bij 'uitzending gemist' onder 18 maart op 'uitzending terugluisteren' klikken. Wil je alleen de column horen, even in het playertje scrollen naar -25.13. En vanzelfsprekend heeft 'Roze Golf' de column weer op hun website geplaatst: Column: Gewenste kinderen, daar kun je 'm dus lezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten