zondag 26 maart 2017

To Audrey with love

De couturier Hubert de Givenchy is één van de Franse grote modeontwerpers in samenwerking met hem heeft het Gemeentemuseum in Den Haag een retrospectief opgezet van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn muze de helaas te vroeg overleden actrice Audrey Hepburn. De tentoonstelling was van 26 november 2016 t/m vandaag, dus gisteren was het geen moment te vroeg om samen met Harry, Rick en Christian deze tentoonstelling te bezoeken.

Het is altijd fijn om naar mijn geboortestad te gaan. We zouden elkaar om 12 uur ontmoeten op het Centraal Station en dan met de tram naar het Gemeentemuseum gaan. Het was heerlijk lenteweer en zo'n tramrit door één van de mooiste gedeeltes van Den Haag voelt als een schoolreisje. Bij het museum aangekomen zijn we eerst gaan lunchen in de prachtige met een glazen dak overdekte lunchroom. Door het lentezonnetje, wat behaaglijk warm op ons scheen, maakt al snel een vakantiegevoel zich van ons meester. Na de lunch zetten we ons in beweging om de tentoonstelling "To Audrey With Love" te gaan bekijken. Wat een prachtige vrouw was Audrey Hepburn toch, Hubert wist haar zowel in haar films als privé prachtig te kleden. Het was leuk dat er foto's en filmfragmenten te zien waren waarin Audrey de kleding aan had die er naast getoond werd. maar naast Audrey's kleding waren er nog meer bijzondere en mooie creaties van Hubert te zien.

Er was ook een tentoonstelling van Piet Mondriaan en Bart van der Leck, en hoewel ik daar niet zo heel veel mee heb hebben we daar natuurlijk ook even doorheen gelopen. Piet maakte meer dan alleen de rood, blauw, gele vlakjes waar hij zo beroemd mee is geworden. Het Gemeentemuseum heeft in hun vaste collectie nog veel meer moois en interessants, maar dat hadden we al eens gezien, en bovendien nodigde het lentezonnetje uit om daar nog even van te gaan genieten. We zijn naar de Haagse binnenstad gegaan, waar we allemaal nog iets hebben aangeschaft waar we niet zonder konden. Ik was als een kind zo blij met een nieuw glazen binnenkannetje voor mijn tweekops Bodum cafetière. Die was ergens vorig jaar gebroken en kon ik nergens kopen, maar er is in Den Haag een geweldige kookwinkel, en daar hadden ze 'm wel.

Na nog even enigszins voorbarig wat rillerig op een dakterras een kopje koffie/thee gedronken te hebben zijn we naar het piepkleine maar o zo heerlijke Italiaanse restaurantje Giuliano's in de Schoolstraat gegaan om de dag mooi af te sluiten. We hebben het heerlijk gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten