donderdag 30 maart 2017

Herinnert U zich deze nog? #103

DR. BUZZARD'S ORIGINAL SAVANNAH BAND
"CHERCHEZ LA FEMME"
1977
Aantal weken: 10
Hoogste positie: 2

Dr. Buzzard's Original Savannah Band werd in 1974 opgericht door de broers Stony en Thomas Browder. Thomas zou de artiestennaam August Darnell aannemen. Samen met drummer Mickey Sevilla, percussionist Coati Mundi en zangeres Cory Daye vormden zij de kern van de band waar de muziek een mix was van big band, calypso en disco. Ze maakten 3 albums en 8 singles, waarvan dit "Cherchez La Femme" de eerste en de grootste hit was.

De officiële titel is "Whispering/Cherchez La Femme/ Se Si Bon", maar om het allemaal begrijpelijk te houden is het ingekort tot "Cherchez La Femme". Op het album is het nummer ruim 2 minuten langer dan de single versie.

In 1979 valt de band uiteen, August Darnell en Coati Mundi richten Kid Creole & the Coconuts op, waarin August Kid Creole is (geïnspireerd op de Elvis Presley Film "King Creole") en door de jaren heen een hele reeks aan verschillende dames die de drie Coconuts zijn waaronder steevast zijn vrouw van dat moment. Cory Daye begint een solocarrière, maar zingt af en toe nog eens wat mee op de Kid Creole platen. August formeert in 1983 ook de qua sound op de Savannah Band gelijkende Elbow Bones & the Racketeers, die een hit scoren met "A Night In New York". Zo nu en dan blaast August, die nu 66 jaar is, Kid Creole & the Coconuts nieuw leven in. Het laatste album stamt uit 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten