zaterdag 26 mei 2018

De dikke dame heeft gezongen

Omdat er werkzaamheden gaan komen aan de riolering, en nog wat andere zaken is er bij mij in de straat alles wat boom, struik of wat ook maar iets van groen is verwijderd. Mocht je een idee willen krijgen over hoe de wereld er uit zal zien na het vallen van een kernbom, geeft mijn straat daar een vrij accuraat beeld van. Het is één grote troosteloze steenvlakte geworden. 

Mensen die het reeds hebben gezien zullen het beamen. Maar positief als ik alles zie, ook in tijden van rampspoed en jeleile zei ik: 'Gelukkig woon ik niet aan de straatkant, maar aan de andere kant'. De kant met de twee vijvers en het groen eromheen. Maar ik bleek te vroeg te hebben gejuicht. Zoals altijd was het ook nu niet voorbij eer de dikke dame had gezongen. 

Gisteren kwam ik thuis en zag tot mijn grote ontsteltenis dat de prachtige grote boom voor mijn woning die voor een natuurlijke privacy zorgde was omgezaagd en en passant hebben ze ook maar alle takken verwijderd van de treurwilg die er achter stond. Ze hadden ook meteen een mes in mijn hart kunnen omdraaien. Het is afschuwelijk. Ik heb meteen de raambekleding van de slaapkamer anders gehangen en voor het keukenraam zal ik me binnenkort in de wereld van het raamfolie gaan begeven. De hele dag met het rolgordijn dicht is ook weer zo wat. Ik verdenk ze er ook stiekem van dat ze hebben gewacht tot ik niet thuis was, omdat bekend is hoe ik vraagtekens zet bij iedere tak die wordt verwijderd. 

Capelle, de groenste stad van Nederland, HA!!!! Dat predicaat kregen ze in 2015, op vrij dubieuze wijze, want hoeveel steden deden er eigenlijk mee....? De ontgroening van de stad is op dit moment haast niet in woorden te vatten, overal wordt er gezaagd, gehakt en verwijderd, en dan ook in deze tijd van het jaar waarin alles opkomt en er vogelnesten in de bomen en struiken zouden kunnen zitten. Lekker beleid van de gemeente en vooral, qua jaargetij, ook goed over nagedacht. 


Voor de entlösung zag ik door dit raam alleen maar het
prachtige loof van de boom. De kale stam die er nog staat was
een heel mooie treurwilg. 



2 opmerkingen:

  1. Ik ben bij Marjolein en nu moet het lukken.Jij schrijft ontzettend goed en ik herken heel veel dingen. Ga hier mee door!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het is gelukt! Dank je wel voor het compliment, ik ga er zeker mee door, ik vind het erg leuk om te doen.

      Verwijderen