zondag 20 mei 2018

Week 20 2018; Wat een week!

De Britse zangeres SuRie die voor het Verenigd Koninkrijk aantrad op het Eurovisie Songfestival heeft aan het voorval tijdens haar optreden waar een man haar microfoon afpakte een aantal blauwe plekken over gehouden en een pijnlijke schouder. Maar er was geen tijd om angstig te zijn, zo vertelde ze. "Hij was er plotseling, maar tegelijkertijd was de beveiliging er om hem te overmeesteren. "

Nederland is vanaf de zevende plaats naar de elfde plaats gezakt in de top 49 van LHBT- vriendelijke landen in Europa. Dit is veroorzaakt doordat Nederland de rechten van trans- en intersekse personen niet goed heeft geregeld. Ook kennen we geen expliciet verbod op discriminatie van LHBT'ers. Het land wat het het beste op orde heeft in Europa is Malta, die staat dan ook op 1. Op 49 staat Azerbeidzjan.

In de vergaderruimte van het regeringsvliegtuig zijn vier Antilliaanse leguanen met Mark Rutte aan boord mee terug gevlogen van Sint-Eustatius naar Nederland. Dit omdat Blijdorp moeilijk transport voor de dieren kon vinden, en Mark er toch was. Er is een medewerker van de dierentuin meegereisd.

De geweldige tv-serie "De Luizenmoeder" is genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Het is een jaarlijkse prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma. 21 Juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dat roken niet gezond is is nagenoeg bekend. Opeens was er dan ook de e-sigaret, toch rook uitblazen maar dan gezonder of zoiets. Maar in Florida is een 38-jarige man overleden omdat de e-sigaret in zijn gezicht ontploft is.

Er is een klein feestje te vieren; de glasbak bestaat officieel 40 jaar! Dat betekent dat ik nog in een wereld zonder glasbakken heb geleefd. Ik heb er nooit meer zo over nagedacht, maar vanwege dit heugelijke feit kwam het toch naar boven dat toen bij ons in Den Haag op de Leyweg de eerste glasbak werd geplaatst er bij stond vermeld dat het glas alleen binnen bepaalde tijden in de bakken gedeponeerd kon worden, om geluidsoverlast voor de omwonenden te beperken. Het was volgens mij een groot geel ding.

In 1956 vond er een modern sprookje plaats. Prins Rainier van Monaco huwde de Amerikaanse actrice Grace Kelly die daardoor prinses werd van het kleine land aan de Middellandse Zee. De overige Europese koningshuizen keken altijd met een zeker dédain naar de prinselijke familie van het operettestaatje met in hun ogen niet zo blauw bloed. Een actrice! Het idee! Maar ja, de tijd van de juiste uitgezochte adel voor hun kinderen was voorbij. Kijk maar naar ons eigen koningshuis. En laat nu uitgerekend in het uiterst conservatieve Verenigd Koninkrijk prins Harry zaterdag in het huwelijk getreden zijn met de, voor mij totaal onbekende, Amerikaanse actrice Meghan Markle. Ze kan nu de rol van haar leven gaan spelen, ik hoop dat het haar beter vergaat dan prinses Gracia van Monaco.

SuRie wordt verrast tijdens haar optreden. 


Prins Rainier en prinses Gracia van Monaco op hun huwelijksdag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten