zondag 27 mei 2018

Week 21 2018; Wat een week!

De Barbara Dex Award 2018 voor de slechts geklede artiesten op het Eurovisie Songfestival is gewonnen door Eye Cue uit Macedonië, ze haalden de finale niet, maar hun outfit heeft zich blijkbaar op het netvlies van velen vastgezet. Zelf heb ik gekozen voor Franka Batelić uit Kroatië.

Het strikt neutrale Zweden heeft na 1814 geen oorlog meer gekend. Het land is ook geen lid van de NAVO. Maar toch is de regering nu een landelijke voorlichtingscampagne gestart over wat te doen bij crisis en oorlog. Alle inwoners krijgen een brochure met praktische tips over noodvoorraden en schuilkelders. Ook wordt er aangeraden eens een kijkje te nemen bij de dichtstbijzijnde schuilkelder. Het land wordt wat nerveus van Russische straaljagers die het luchtruim schenden.

Men is weer eens beledigd, er is op tenen getrapt, joodse tenen in dit geval. In het programma "Sanne Wallis De Show" bracht Martine Sandifort een satirische versie van het winnende Israëlische songfestivallied "Toy". Hierin werden de gewelddadigheden aan de grens tussen Gaza en Israël die samenvielen met Israëls overwinning aan elkaar gekoppeld met een ironische maar bijtende tekst. Joden gaan prat op hun gevoel voor humor, en terecht, heel veel van de producenten en makers van Amerikaanse sitcoms zijn Joodse Amerikanen, maar als zij zelf door anderen op satirische wijze worden aangepakt, komt er een klacht van de Israëlische ambassade.

Meer dan zevenduizend mensen in Lake Worth kregen een opmerkelijke bericht: 'In Lake Worth en Terminus ligt de stroom eruit vanwege extreme zombie-activiteiten'. Waarschijnlijk een verwijzing naar de serie "The Walking Dead" die zich voor een deel afspeelt in Terminus. De gemeente gaat een onderzoek doen naar de vreemde melding, en wilde tevens bevestigen dat er momenteel geen zombieproblemen zijn. Wat de echte oorzaak van de stroomstoring was kon nog niet worden gezegd. deze was overigens na 27 minuten verholpen.

Wat iedereen eigenlijk al wist wordt nu bijna 4 jaar na de ramp door het Joint Investigation Team bevestigd; vlucht MH17 is neergeschoten door een Buk-raket van het Russische leger. Vladimir
Poetin zegt de bevindingen te gaan bestuderen. En opvallender; de Nederlandse regering stelt Rusland aansprakelijk. Maar goed dat 'we' er niet heen hoeven om te voetballen.

Zelf ben ik niet zo heel erg van het 'op vakantie gaan', maar de meerderheid van de Nederlanders wel, sommigen zelfs meermalen per jaar. Dit jaar gaan er in vergelijking met vorig jaar 240.000 meer mensen met vakantie. Een teken dat het goed gaat met ons land en z'n inwoners.

Partijvoorzitter van de VVD Christianne van der Wal wil dat integriteit het hoofdthema binnen haar partij wordt. Ik kan erg vrolijk worden van zo'n bericht. Ze zei het zaterdag tijdens een VVD-congres in Arnhem. Dát is nog eens een ambitieus plan voor deze partij, ik wens haar veel succes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten