zondag 6 mei 2018

Week 18 2018: Wat een week!

Commotie omdat bekend is geworden dat er meer dan dertig islamitische organisaties in Nederland geld hebben gevraagd en/of ontvangen uit Koeweit en Saudi-Arabië. Waaronder ook moskeeën waar radicale preken worden gehouden. Ik begrijp de commotie niet zo, want ik ging daar al vanuit. En als het bij mij bekend is dan zou het voor de boven ons gestelden die nu verbazing acteren toch ook geen verrassing moeten zijn.

De Amsterdamse VVD politicus Rob Eisenman heeft middels een nepaccount op Twitter berichten verspreid over de misbruikzaak tegen een oud-docent van de joodse basisschool Cheider. Hij deed zich voor als oud-leerling. Rob heeft nooit op die school gezeten. Met name de schooldirecteur, Herman Loonstein, en diens familie moesten het in die tweets ontgelden. Rob heeft, na ontdekking, het account verwijderd en vindt, zoals een VVD'er betaamt, dat hij nog prima in staat is om te functioneren als politicus. Ik vermoed dat hij binnenkort op de steeds langer wordende lijst     http://isereenvvderopgestapt.nl/ zal komen te staan.

Op 1 mei was het een feestelijke dag voor de oudste inwoonster van mijn woonplaats Capelle aan den IJssel. Mevrouw Lingmont-Klap vierde die dag haar 106e verjaardag. Vanzelfsprekend kwam burgemeester Peter Oskam op visite met taart en bloemen.

Je verwacht het niet! Donald Trump heeft de brief over zijn goede gezondheid zelf gedicteerd aan zijn arts, destijds Dr. Harold Bornstein. Ik vermoed dat dat naadloos is overgenomen door Dr. Ronny Jackson die tijdens een persconferentie, begin dit jaar, liet weten dat De Donald wel 200 jaar kon worden. Ik heb toen al ergens in een blog geschreven dat geen enkele arts zulke beweringen zou doen, en aan de geïndoctrineerde manier waarop Ronny het bracht het vermoedelijk door POTUS zelf was opgeschreven. Waarvan akte. O ja, en Ronny is sinds eind maart minister van Veteranenzaken. Voort wat hoort wat natuurlijk.

Een moeder en een oma de uit stelen waren en zijn betrapt hebben in Schiedam hun 5 maanden oude (klein)kind in de winkel achter gelaten bij hun vlucht. Oma probeerde wel weg te komen met een peuter. Iedereen kan maar kinderen krijgen. Uiteindelijk zijn ze wel gepakt. Het lijkt op een fijne familietraditie. De politie heeft op het bureau de baby verschoond en de peuter bezig gehouden en jeugdzorg ingeschakeld.

Cabaretier Rhys Darby ontdekte dat op veel kaarten Nieuw-Zeeland is weggelaten. Zo staat het land niet op de kaarten van Ikea en Starbucks, maar ook in een aflevering van "Star Trek" is het land bij een shot vanuit de ruimte niet te zien. Rhys zette een ludieke campagne op om het onderwerp op een grappige manier onder de aandacht te brengen, waar zelfs premier Jacinda Ardern haar medewerking aan verleende. Op een Tumblr-pagina, en andere plaatsen op social media posten Nieuw-Zeelanders foto's van wereldkaarten waar hun land niet op staat.

Op Bevrijdingsdag heeft een man in Den Haag met een mes drie mensen verwond. Het is een bekende van de politie vanwege verward gedrag. Verward gedrag is als je drie keer achterelkaar je sleutels vergeet, verward gedrag is als je in de verkeerde trein stapt. Drie mensen met een mes verwonden in crimineel gedrag.

Mevrouw Lingmont-Klap op haar verjaardag met burgemeester Peter Oskam.Wat een gezond lichaam heeft ie toch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten