vrijdag 18 mei 2018

Herinnert U zich deze nog? #123

ROGER WATERS
"5.01 AM (THE PROS AND CONS OF HITCH HIKING)"
1984
Aantal weken: 6
Hoogste positie: 18


Roger Waters was van 1965 tot 1985 lid van de band Pink Floyd. In 1978 kwam hij met twee ideeën aan bij de band, één was voor wat later "The Wall" zou gaan worden, de ander voor een conceptalbum over een man die lift door Californië. Hij had van beiden demotapes gemaakt en liet de andere bandleden kiezen welk project ze als band zouden oppakken, hij vertelde erbij dat het andere dan een soloproject zou worden. 

Zoals bekend koos de band voor "The Wall". Het soloproject van Roger bleef even liggen, maar in 1984 kwam dan toch het album "The Pros And Cons Of Hitch Hiking" uit. waarbij elk van de 12 nummers een tijdsaanduiding als titel had met tussen haakjes de werkelijke titel. De eerste single van het album was het titelnummer wat als tijdsaanduiding "5.01 AM" had. Het is een beetje een vergeten nummer en ik vond het videoclipje destijds erg leuk.

Roger is nu 74 jaar en heeft ondanks eerdere onenigheid en rechtszaken met enige regelmaat reünietours gemaakt met Pink Floyd. Vorig jaar heeft hij 25 jaar na zijn laatste album zijn vierde soloplaat uitgebracht, "Is This The Life We Really Want"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten