dinsdag 1 mei 2018

Zuigen

In haar hele leven heeft mijn negentig jaar geworden moeder geloof ik maar twee stofzuigers gehad. Vroeger kocht je namelijk een stofzuiger en je deed er je hele leven mee. Hoe anders is dat nu, apparaten hebben allemaal een beperkte levensduur waarna ze worden weggegooid, repareren is ook niet meer iets van deze tijd. Toen ik van de week wilde stofzuigen kwam er plotseling rook uit. Ik ben niet technisch, maar ik begreep dat zulks niet standaard is.

Als uitkeringsgerechtigde ben je dan gedoemd om op handen en knieën met stoffer en blik door de woning te gaan, en gebruikte theeblaadjes te verzamelen en die op karpetten e.d. te strooien, zodat het stof zich daaraan vasthecht. Gelukkig kon ik mijn rechter nier voor een aardig bedrag verkopen, zodat ik een nieuwe stofzuiger kon aanschaffen. Het is vanzelfsprekend geen Dyson geworden, mijn nier had wat gebruikssporen, maar het is een Black Label Dirt Devil geworden. Gisteren heb ik 'm mogen ontvangen.

Hij kwam met aardig wat attachments voor verschillende zuigsensaties, naast het standaard vloermondstuk werden er een parketborstel, harde vloermondstuk, kussenmondstuk, een hulpstuk zonder naam en, om het zuiggenot tot het uiterste te benutten, een lange, flexibele voegenmondstuk voor ontoegankelijke plaatsen meegeleverd. Vervolgens is in de gebruiksaanwijzing te lezen dat het verboden is om mensen, dieren en planten te zuigen. Vooral haren, vingers en andere lichaamsdelen (het staat er letterlijk). Ook het zuigen van kledingstukken terwijl deze gedragen worden is niet toegestaan, deze zouden opgezogen kunnen worden, zo staat er. Als je de lange lijst doorneemt van wat er allemaal niet mee kan, kom je tot de conclusie dat ie eigenlijk alleen maar geschikt is voor dat wat in z'n naam al besloten ligt, namelijk stof zuigen.

Maar goed, ik ben gisteren licht in mijn hoofd van de spanning voor het eerst met mijn Dirt Devil door de woning gegaan en ik moet zeggen het bevalt prima, ook al weet ik nu op voorhand al dat na een zekere tijd ook deze weer aan vervanging toe zal zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten