zondag 13 mei 2018

Week 19 2018: Wat een week!

Het Reformatorisch Dagblad vond het absoluut geen probleem om in maart een flyer met hun krant te verspreiden van Civitas Christiana waarin stond dat de reclame waar twee zoenende mannen te zien waren het 'gezin in gevaar' zou brengen. Maar om een advertentie te plaatsen die via een crowdfundingsactie voor elkaar is gekomen waarin over liefde tussen mensen van gelijk geslacht wordt gesproken is ondenkbaar volgens het 'liefdevolle' gedachtengoed van de religekkies. Mensen uitsluiten is prima, maar liefde tussen deze paria's past niet in hun krantje

Ik heb zo te doen met de driejarige Pippa, ze heeft namelijk Ilse Wasser als moeder. Zo'n luizenmoeder-ouder. Het kind was geschrokken van een personage tijdens de theatershow van K3 en kreeg daar nachtmerries van. Dat kan gebeuren, dat hoort bij het opgroeien, maar niet voor Ilse. "We moesten wel vijf keer naar boven omdat ze niet kon slapen", klaagt ze. Euhm, hoort dat niet gewoon bij het opvoedpakket? Ilse wil nu het geld terug wat ze heeft uitgegeven aan de kaartjes. Alsof die, wat zou het zijn?  €100,-?, Pippa's slaapproblemen zouden oplossen. Arme Pippa gaat het nog moeilijk krijgen in haar leven.

De 22 jarige Naomi Musenga belde een aantal maanden geleden het alarmnummer van de Franse ambulance dienst:
"Help me", zei ze moeizaam.
"Wat is er aan de hand?"
"Help me", fluisterde ze,
"Als u niet zegt wat er aan de hand is hang ik op."
"Ik heb enorme pijn in mijn buik, ik denk dat ik dood ga.
"Inderdaad, op een dag zult u doodgaan, net als wij allemaal,
  belt u maar een doktersdienst."
Naomi belde een doktersdienst waar ze na vijf uur (!) iemand aan de lijn kreeg, die stuurde wel een ambulance. In het ziekenhuis kreeg ze een hartstilstand en overleed. Ze bleek door orgaanuitval inwendige bloedingen te hebben gehad. Een nieuwssite heeft het gesprek online gezet, op verzoek van de familie. Na het gesprek besprak de telefoniste het lachend met haar collega: "Ze zei me dat ze dood ging, nou dat was te horen aan haar stem".

Het zeer Nederlandse HEMA komt in handen van een Belgische investeringsmaatschappij. Uit eigen ervaring kan ik meedelen dat zulks zeer waarschijnlijk beter is dan als warenhuis in handen te komen van een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Franse toeristen die safaripark Beekse Bergen bezochten, zijn tot twee maal toe met hun kind de auto uitgestapt in het gedeelte waar de jachtluipaarden wonen. De dieren waren bezig de mensen van achter te besluipen en omdat alles kleiner dan 1.40 door hen wordt gezien als prooi hadden ze het gemunt op het kind. Er is gelukkig niets gebeurd. Dit soort mensen plant zich dus gewoon voort.

Ik was weer verrukt dat 'mijn zwanen' acht jongen hadden. Het is ieder jaar weer fantastisch dat het echtpaar hun nest maken bij de vijver. Ik was dan ook zonder woorden toen ik hoorde dat in het Haagse Zuiderpark er vier dode zwanen waren gevonden waarvan de nek was omgedraaid, en er verschillende nesten waren waarvan de eieren waren vertrapt. Wat ben je dan een in- en inslecht mens.

Na een heel spannende puntentelling is het 63e Eurovisie Songfestival gewonnen door Israël met Netta Barzilai die het liedje "Toy" ten gehore bracht en daar 529 punten mee in de wacht sleepte. Precies 20 jaar geleden had Israël de laatste overwinning met Dana International. Nederland eindigde met Waylon op een 18e plaats met 121 punten.


De geweigerde advertentie in het
Reformatorisch Dagblad.

Naomi Musenga.

Netta Barzilai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten