maandag 10 september 2018

Toen en Nu: Friends

Sinds enige weken ben ik (weer) begonnen met alle seizoenen van "Friends" te bekijken, de serie die van 1994 t/m 2004 heeft gelopen. Ik ben onderhand bij seizoen 7, en ik durf te stellen dat ik grote kans heb om dementie te ontwikkelen, omdat ik sommige dingen, oké, best wel veel eigenlijk, helemaal niet meer weet, terwijl ik het allemaal al eens heb gezien. Maar dat is voor een andere keer. Ik ben van plan om nu ook het allerlaatste deel te bekijken, dat heb ik eerder niet gedaan, omdat ik geen afscheid wilde nemen. In mijn belevingswereld leven ze nog steeds met elkaar. Naast het feit dat ik heus wel weet dat het fictie is, zou het ook wel vreemd zijn, ze zijn nu tussen de 49 en 55 jaar oud.

Dat laatste is de reden waarom de acteurs die los van elkaar in ieder interview gevraagd worden of er ooit een reünie van "Friends" in het verschiet ligt dat steevast met 'nee' beantwoorden. Maar 'friends' waren ze en zijn ze nog steeds. Ten tijde van de serie kenden de zes een bijzondere solidariteit. Ze wilden niet dat één van hen zou overheersen. Zo wilden ze allemaal hetzelfde salaris, en allen wel of niet voor dezelfde prijsuitreiking genomineerd worden. Gastacteurs, niet de minste, als Tom Selleck, Kathleen Turner en Paul Rudd zeiden dat de groep zo hecht was dat ze zich soms buitengesloten voelden op de set, maar dat die saamhorigheid tevens de kracht van de serie was.

Na "Friends" zijn ze alle zes doorgegaan met acteren, en soms kwamen ze als gast in elkaars series opdraven. Een reünie van "Friends" zit er niet in, maar als we nog een jaar of tien wachten, zou het een idee zijn om hen in een soort "Golden Girls"-achtige setting terug te laten keren. En anders genieten we gewoon van de 10 seizoenen die er zijn. In mijn geval is het toch steeds weer nieuw, zeker over tien jaar.

Rachel Green - Jennifer Aniston

Monica Geller - Courtney Cox

Phoebe Buffay - Lisa Kudrow

Joey Tribbiani - Matt LeBlanc

Chandler Bing - Matthew Perry

Ross Geller - David Schwimmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten