zondag 16 september 2018

Week 37 2018; Wat een week!

Dame op Twitter: Mijn huisarts stuurt een MRI aanvraag door. Vanmiddag word ik gebeld dat in mijn situatie een MRI niet kan plaatsvinden. Mijn situatie? Ja, u bent drie maanden zwanger. Ik begin te lachen. 'Ik ben 50 jaar en al 2 jaar in de menopauze.' 'Ja sorry, maar het systeem zegt dat u zwanger bent'. De belster vond het lastig te geloven dat ik gelijk had en niet het systeem. De les die we hieruit kunnen en ook moeten leren is dat systemen fouten kunnen bevatten, hoe moeilijk te geloven sommigen dat ook zullen vinden.

Politieagent Amber Guyger uit Dallas heeft haar buurman, Botham Jean, doodgeschoten. Naar eigen zeggen per ongeluk, want ze ging per abuis zijn appartement in in plaats van de hare en dacht met een indringer van doen te hebben. Het is een vreemd verhaal, en het feit dat het een donkere buurman betreft gooit extra olie op het vuur omdat in de Verenigde Staten de laatste jaren opvallend veel incidenten zijn met politieagenten waarbij donkere Amerikanen het slachtoffer werden.

De VVD pakt het nu anders aan. Thierry Aartsen die afgelopen week voor deze partij als Tweede Kamerlid werd beëdigd, is van te voren al in opspraak vanwege, laten we zeggen, bijzondere tweets over o.a. suïcidalen en vrouwen. Hij neemt wat hij daarin vermeld heeft niet terug en fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt het niet een politicus en kandidaat-Kamerlid onwaardig zoals een aantal van zijn partijgenoten in den lande.

De taxichauffeur die tijdens Pride Amsterdam dragqueen Jennifer Hopelezz weigerde in zijn taxi heeft een voorwaardelijke schorsing van een week gekregen. Ook heeft hij in een gesprek zijn excuses aan Jennifer aangeboden, die ze accepteerde. Bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam zijn rond Pride zes meldingen binnengekomen.

Glennis Grace heeft het gehaald, ze staat 18 september in de finale van "America's Got Talent". Ongelooflijk leuk voor haar. Vingers gekruist!

"Tradition! Tradition!" is wat de hoofdpersoon Tevye in de musical "Fiddler On The Roof" wanhopig uitroept in een lied om vast te blijven houden aan oude waardes. Ik moest er aan denken nu de nieuwe traditie van het lekken door politici over de Miljoenennota ook dit jaar weer ten volste wordt benut. En zo schattig dat Ronald van Raak van de SP ontzetting hierover acteert. Mark Rutte zei verplicht dat hij het lekken afkeurt, maar ook dat ie er aan gewend is geraakt.

Een bruidspaar had zich online aangemeld voor hun trouwerij in de Zeeuwse plaats Kapelle op vrijdag 14 september, en daar stond de trouwambtenaar dus ook klaar in het gemeentehuis. Het bruidspaar stond echter in Capelle aan den IJssel, 100 kilometer verder. Er was nog telefonisch contact geweest tussen de trouwambtenaar en het bruidspaar, maar uit dat gesprek is blijkbaar niet duidelijk geworden dat het paar Capelle bedoelde en niet Kapelle. De huwelijksvoltrekking was een formaliteit, ze hadden volgens Marokkaans gebruik al drie dagen gefeest. Het paar heeft een nieuwe afspraak gemaakt, nu wel in Capelle aan den IJssel.

Botham Jean en Amber Guyger

Thierry Aartsen

Glennis Grace


Geen opmerkingen:

Een reactie posten