zondag 9 september 2018

Week 36 2018; Wat een week.

Han ten Broeke de hengst van de VVD, die onlangs als de ik weet niet hoeveelste VVD'er is opgestapt vanwege integriteitsproblemen, in zijn geval een 'ongelijkwaardige relatie' met een medewerkster, was al eerder in opspraak gekomen. In 1995 werd hij geschorst toen hij in de verlaten grote vergaderzaal met een dame copulerend is aangetroffen op de stoel van de Kamervoorzitter. Sindsdien behoren vochtige hygiënische doekjes tot de standaard uitrusting van de Kamervoorzitter.

Van de ongeveer zesduizend sportclubs waar kinderen buiten sporten, zijn er nu meer dan 550 rookvrij. Vorig jaar waren het er nog ruim 150, zo verteld de Hartstichting. Deze goede ontwikkeling is volgens hen te danken aan de buitensportbonden KNVB, KNVK, KNHB, KNLTB en de Atletiekunie, maar ook zeker door de inzet van de gemeenten.

Een week lang was ie zoek, de rosé kaketoe uit vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Maar de vogel is, na ontvangen tips, terug gevonden in Utrecht. zo'n 40 kilometer verder. Het vermoeden is dat het dier tijdens een training ergens van was geschrokken en de weg niet meer terug kon vinden. De vogel is in goede gezondheid met de dierenverzorger weer teruggekeerd naar het park.

Zelf heb ik het programma nooit gezien, maar ik had wel meegekregen dat "RTL Late Night" een andere presentator kreeg, en vanzelfsprekend dan ook een andere opstelling. Wat de kijkers, naar ik vernam, het meest bezig hield is dat er geen kaasstengels meer op tafel staan. Dat bleek werkelijk een issue, veel treuriger is Nederland niet te omschrijven.

Door een 157 jaar oude wet in India is een streep gehaald. Het Hooggerechtshof heeft besloten dat seks met wederzijdse instemming tussen twee volwassenen van hetzelfde geslacht niet meer strafbaar is, en niet meer beschouwd kan worden als ongrondwettelijk.

Het is een verademing dat er eens een keer een politicus van een andere partij dan de VVD in opspraak is. Alexander Pechtold van D66 heeft buiten de deur geneukt met ene Anne Lok, een raadslid uit Meppel. En dat is in politieke kringen allemaal prima, zolang het maar niet uitlekt, en dat deed deze affaire dus wel. Who cares? zult u denken, twee volwassenen die malkander bespringen, er zijn ergere dingen. Maar Alexander blijkt, laten we het mild stellen, niet echt een gentleman in de nasleep ervan. Er is een sterk vermoeden dat deze zaak het vertrek van Alexander uit Den Haag bespoedigt.

Wat een goed nieuws voor alle arbeidsgehandicapten! Staatssecretaris Tamara van Ark had het plan opgevat om arbeidsgehandicapten minder te betalen dan het minimumloon. Nodeloos te vermelden dat Tamara van de VVD is, ze kwam ermee in maart van dit jaar. Er kwam vanzelfsprekend veel protest, en nu zegt Tamara dat het plan niet uitvoerbaar en ook eigenlijk best wel ongewenst is. De schat, ik had haar dat als laag opgeleide senior direct al kunnen vertellen. Ik sluit me aan bij Maurice van Limmen van het CNV: 'Fatsoen heeft gewonnen'.

Blijdschap in India.

Rosé kaketoe in Avifauna.

Alexander Pechtold.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten