zondag 30 september 2018

Week 39 2018; Wat een week!

Op het wereld wijde web mag je, maar hóef je nergens op te reageren is mijn credo, soms is het beter om een reactie die je ergens op zou willen geven lekker voor jezelf te houden. Ik moest er aan denken toen ik las dat een leerkracht van basisschool De Spiegel in Den Haag is ontslagen omdat zij het nodig vond om op social media als volgt te reageren op het dodelijke ongeval in Oss: "Die kutkinderen die er altijd onder gaan liggen ook altijd in Oss". Ze stelde dat ze gehackt was, maar onderzoek door twee onafhankelijke adviseurs gaf aan dat dat hoogst onwaarschijnlijk is.

Geen week zonder een VVD'er in opspraak. Deze keer is het VVD-senator Anne-Wil Duthler. Ze heeft in 2014 ingestemd met een wetsvoorstel waarin adviezen van haar eigen bedrijf zijn opgenomen. Het leverde haar bedrijf, Duthler Associates, €76.960, exclusief btw op. Een tweede opdracht leverde €74.185, exclusief btw op. Hoewel het te triest voor woorden is, word ik er intens vrolijk van als ik denk aan al die mensen die op deze partij hebben gestemd waardoor ze de grootste zijn geworden. Een volk krijgt de leiders die het verdient.

Ik was zo naïef om te denken dat het al strafbaar was, maar pas vanaf 1 juli 2019 is het dat echt om tijdens het fietsen de telefoon te gebruiken. Ik denk waarschijnlijk te logisch na, en ging ervan uit dat geen enkel weldenkend mens die deelneemt aan het verkeer met telefoontjes of andere mobiele elektronische apparaten in de weer gaat, maar daar blijken toch heuse wetten voor nodig te zijn. En passant worden trambestuurders en bestuurders van alle gehandicaptenvoertuigen ook in het verbod meegenomen. Voor automobilisten was het sinds 2002 al verboden.

Als eerste stad van Nederland gaat Groningen een rookverbod instellen voor publieke ruimtes in de buurt van instellingen die om een rookvrije zone vragen. Niet alleen sigarettenrook, maar ook rook(gassen) van auto's, motoren, en bromfietsen zijn dan verboden in de buurt bij die instellingen. Een goede ontwikkeling. Het moet bijvoorbeeld de haag van aan slangen gekoppelde lopende patiënten die voor de ingang van het ziekenhuis staan, en terwijl de medicatie hun lichaam binnendruppelt tegelijkertijd dat lichaam voorzien van de nodige nicotine tegengaan. Zodat anderen zonder hun adem in te hoeven houden het betreffende ziekenhuis kunnen betreden.

Soms lees je iets wat je nog een keer moet lezen omdat je niet geloofd wat je zojuist gelezen hebt. Dat was in het geval van de 24 jarige jeugdleider van een scoutinggroep uit Goes die tijdens een zomerkamp drie kinderen heeft gebrandmerkt met een zelf meegenomen brandijzer welke hij in het vuur gehouden heeft en vervolgens tegen de rug van de kinderen gedrukt heeft. Leest u het gerust nog eens opnieuw.

De dag die we wisten dat zou komen was dan daar, er waren plannen om een aanslag te plegen in ons land. Net zoals in andere landen, waar dat gelukt was, lag het in de bedoeling om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Dat schijnt het voornaamste doel te zijn in het leven van een aanslagpleger. Kan me niet voorstellen dat er iemand geschokt was over dit nieuws, het was ooit eens te verwachten. Hulde aan iedereen die zich heeft ingezet om deze aanslag te verijdelen. Bijzonder is wel dat een aantal van de verdachten al eerder in beeld waren om naar Syrië af te reizen om aan de strijd mee te doen, maar dat ze een gevangenisstraf kregen en gewoon in Nederland konden blijven, terwijl onlangs door veel protesten uit de samenleving ternauwernood uitzetting van twee kinderen die hier vanaf peuterleeftijd wonen kon worden voorkomen.

Een medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen wie acht klachten waren ingediend, waarvan zes gegrond verklaard (o.m. (seksuele) intimidatie, pesten en financieel machtsmisbruik) is niet ontslagen, maar overgeplaatst. De katholieke methode zeg maar. Ik vind daar wel wat van.


Anne-Wil Duthler


Geen opmerkingen:

Een reactie posten