vrijdag 22 maart 2019

Changes

Het zat eraan te komen, het was nog niet helemaal zeker, maar gisteren hoorde ik dat de beslissing was gevallen. Vanaf 1 april aanstaande heeft het bedrijf waar ik werkzaam ben mijn diensten nodig op de locatie waar ik in eerste instantie ook had gesolliciteerd. Dit betekent dat ik fietsend naar het werk kan! En meer beweging is altijd goed voor een man op jaren. Leuke bijkomstigheid is dat de assistent manager van het filiaal waar ik nu werk op dezelfde dag daar aan de slag gaat als manager.

In het afgelopen half jaar ben ik heel wat wijzer geworden van de collega's in Rotterdam Zuid en ben goed door hen ingewerkt. Dat zij dit ook vonden heeft geresulteerd in het verlengen van mijn contract, ook daar kreeg ik gisteren de officiële bevestiging van. 

Ook veranderen gaat mijn vrijwilligerswerk als columnist bij de radio, hoewel veranderen, het programma houdt op door externe factoren. Er is nog een kleine kans op een doorstart of om op een andere manier het 'regenbooggeluid' te laten horen, maar ik voel dat het wel prima is zo. Ik heb in tweeëneenhalf jaar tijd mijn zegje wel kunnen doen. Op 6 april zal ik voor de laatste keer mijn column voorlezen in de, zoals het er nu naar uitziet, laatste uitzending. Misschien dat ik nog wel columns zal blijven schrijven voor de website van 'Roze Golf', dat liep nu synchroon, maar dat heb ik bij hen neergelegd. Mocht dat zo zijn, dan hoef ik me niet meer aan het onderwerp van het programma te houden en ben ik wat vrijer in wat en waarover ik wil schrijven. 

Veranderingen, zelfs aangekondigd en verwacht, ik word er onrustig van. Ik hou van rust, reinheid en regelmaat. Ik weet graag waar ik aan toe ben zonder al te veel golven. Aan de andere kant weet ik ook wel dat het leven niets anders is dan een lange rij alteraties, en ondanks mijn ongemak erover ben ik gelukkig wel iemand die meteen de zilveren lijntjes ziet in de aanstaande wijzigingen. Aangeboren optimisme is ook wat waard. 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten