maandag 25 maart 2019

Vrouwen

In de advocatuur daar zie je best wel vaak vrouwen. De rechtelijke macht telt niet dat vind ik gewoon een ambtenarenbaan, dat is drie dagen in de week enzovoort. Ik weet wel dat vrouwen natuurlijk over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben, meer interesse hebben vaak ook in familieachtige dingen. Het is gewoon zo. Het is eigenlijk normaal voor een vrouw om een beetje linksig te zijn, en dan ontmoet ze een man die gewoon rechts is en dan zegt ze; 'Nah, die heeft ook wel gelijk'. In mijn ervaring, dus eerst krijg je wat linkse praatjes en dan zeg jij hoe het echt zit, en dan zegt ze: 'Nou oké, ook wel waar'. En dan heb je een soort evenwicht bereikt.

Bovenstaande komt vanzelfsprekend niet uit mijn beperkt brein, maar is een letterlijke weergave van een interview met De Grote Leider Thierry Baudet over hoe hij tegen vrouwen aankijkt. Nu zijn er inderdaad vrouwen die (gedwongen) zo denken, die vind je in ruime mate vertegenwoordigd in SGP-kringen en andere strenge religies, waar de vrouw nog ondergeschikt is aan de man, maar het is in Nederland een kleine groep. Thierry praat in dit interview op een toon die sommigen doorgaans gebruiken als het over verstandelijk beperkten gaat. Wat mij intrigeert zijn de vrouwen die op zijn Forum voor Democratie, waarvan ik steeds meer begin te vermoeden dat het Forum vóór Democratie is, maar dit geheel terzijde, hebben gestemd. Wie zijn die vrouwen? Aan de andere kant zijn er ook vrouwen die in de Verenigde Staten op Donald Trump hebben gestemd, u weet wel die man die over vrouwen zegt dat je ze bij hun kut moet grijpen. Ik kan er geen antwoord op geven of zelfs maar verzinnen. Voer voor psychologen, het is misschien wel een soort afgeleide vorm van het Stockholmsyndroom.

Nu zijn er ook vrouwen die bij de aanblik van onze Thier een natte broek krijgen, waarschijnlijk ook mannen die enige onrust in de boxershort ervaren, voor De Princeps zelf maakt dat niet zoveel uit, als ie maar aandacht krijgt. Zelf zie ik enkel een jongmens met een knaagdierengezichtje en verder niets appetijtelijks, maar buiten dat weten we allemaal uit een voorbije relatie die uitsluitend op uiterlijk gestoeld was, dat enkel daar op selecteren niet zo'n slimme zet was. Dat kun je in dit geval doortrekken naar politiek stemmen op een in jouw ogen mooie man of vrouw.

Thierry is onlosmakelijk verbonden met de hoogbejaarde Theo Hiddema, waarvan ik denk dat ie al dood is, maar dat hij dat zelf nog niet weet. Wie er verder nog bij het Forum horen, geen idee. Het blijkt dat er nu met de winst van vorige week partijgenoten kriskras door Nederland moeten gaan verhuizen naar de provincie waar ze zijn gekozen. En vrouwen heb ik er helemaal nog niet gezien, of nee wacht, toch wel. Hoewel vrouw.... meer een soort veredelde hyena, om met Annie M.G. Schmidt te spreken. Ik heb het natuurlijk over de obese Annabel Nanninga die onze taal verrijkt heeft met met de term 'dobberneger'. Ook gooit ze er zo nu en dan een gezellige tweet uit op Twitter, zoals 'Gas geven als je een Jood ziet, old habits die hard #Demanjuk' of op 4 mei, "Wat zijn jullie stil, is er iemand dood of zo?' en 'Moraalridders, die was Hitler even vergeten in die mooie ovens van m'.

Kortom, je zou er toch maar op gestemd hebben. Intussen is de zogenaamde 'spectaculaire uitslag' wel enigszins te relativeren. LPF en PVV hebben ook eerder vele stemmen behaald en het heeft nooit geleid tot ingrijpende veranderingen in ons land. Iedereen met een beetje verstand weet dat wat FvD in het programma heeft staan nooit verwezenlijkt zal worden. We blijven in de EU, het afschrikwekkende voorbeeld van Groot Brittannië spreekt boekdelen, en afsluiten voor immigratie gaat ook niet gebeuren. En het leukste van de grote overwinning van Thierryke is, dat de coalitie waarschijnlijk juist meer naar links opschuift en hulp en ondersteuning over links zal gaan zoeken. Maar desalniettemin, waakzaamheid blijft geboden.

Annabel Nanninga en Thierry Baudet 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten