zaterdag 23 maart 2019

Genoeg nu over jou!

Drieëntachtig jaar is ze nu en ze viert met de voorstelling "Genoeg Nu Over Jou!" haar zestigjarig jubileum, Ingeborg Elzevier. Deze bitterzoete komedie is voor deze gelegenheid speciaal geschreven door Magne van den Berg. Het is natuurlijk geweldig om zo'n gelauwerde actrice te zien acteren. Gelukkig ben ik al eerder in de gelegenheid geweest om haar op het toneel te zien, en ook op deze hoge leeftijd is het een feest om Ingeborg te zien als de dominante moeder van Annick Boer en vrouw van Peter Tuinman. de karakters in dit stuk hebben vreemd genoeg geen namen. Er is maar één naam die genoemd wordt, die van de overleden man van Annick, Roberto/Robert of zoals Ingeborg hem hardnekkig blijft noemen Bob/Bobby.

Hij is aanwezig als een enorm portret die Ingeborg (zijn schoonmoeder) aan de muur wil hebben hangen tot afgrijzen van zowel man als dochter. Het stuk is beurtelings komisch met hilarische dialogen, maar het gaat er soms ook hard aan toe, vooral tussen moeder en dochter, want van wie hield de overledene nou het meest? En wordt de waarheid wel gesproken als er onverwachte onthullingen komen of zijn het maar verzinsels om de ander te raken? De waarheid blijkt, zoals altijd eigenlijk, meerledig. Er is geen goed en geen fout, alleen menselijkheid.

Het is een mooie voorstelling met rappe, scherpe dialogen en met Ingeborg, Annick en Peter staan er natuurlijk ook wel drie acteerkanonnen op het het toneel die aan elkaar gewaagd zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten