vrijdag 8 maart 2019

Mag dat?!

Op de late donderdagavond kijk ik naar het spelprogramma "Mag Dat?!". Het wordt gepresenteerd door Anita Witzier en teamcaptains Pieter Derks en Jörgen Raymann hebben ieder elke week een gastspeler, waarmee ze de strijd aangaan tegen elkaar over wetten en regels in Nederland. Wat is wel of niet toegestaan in onze maatschappij? Er is ook een rechter, Ritsaert Mulderije, die het één en ander toelicht.

Sommige dingen spreken voor zich, maar andere zaken zijn een openbaring. Zoals enkele weken terug toen bleek dat ik me met enige regelmaat onwetend schuldig heb gemaakt aan een strafbaar feit. Als ik buiten een appel had gegeten wierp ik met een theatraal gebaar het klokhuis het struweel in. Ik meen zelfs met een lichte buiging naar Moeder Natuur, dankbaar voor de appel die zij heeft voortgebracht, als een klein offerande. De cirkel van het leven, u weet toch.

Dit blijkt een ernstige overtreding, zo leerde ik van het programma. Er staat een boete op van €140 plus €9 administratiekosten. Ik zal het vanaf nu nooit meer doen. Zo komen er wel meer feiten naar voren waarvan ik opkijk. Het is een leuk programma om te kijken vanwege de humorvolle wijze waarop het wordt gebracht, en als bonus steek je er nog wat van op ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten