maandag 18 maart 2019

Sporten

Na een aantal jaar niet te hebben gesport ben ik nadat ik in februari 2016 uitkeringsgerechtigde werd op 1 april van dat jaar weer begonnen. Een mens moet structuur aanbrengen in z'n dagelijks leven als arbeid wegvalt, en bovendien kom je als sollicitant beter over als je niet wat maatjes meer hebt, je krijgt al snel het predicaat 'geen wilskracht' opgespeld. Ik wendde me tot Noes Fiolet Studio's waar ik daarvoor ook al had gesport, en eigenaar Noes verzekerde me, nadat hij eerst geschokt had uitgeroepen 'Wat heb jij een dikke kop gekregen', dat het lichaam een soort geheugen heeft en sneller weer in vorm is dan als je helemaal nog nooit wat gedaan hebt. Ik twijfelde daar zeer aan, maar het bleek dat Noes gelijk had. Binnen no time was ik weer presentabel.

Dat leeftijd ook nog meetelt bij sollicitaties kwam ik vrij snel achter, en daar is niet zo veel aan te doen, maar bijkomend voordeel van sporten is dat er serotonine vrijkomt, waardoor je je algeheel wat lekkerder in je vel voelt, en dat is voor een steeds afgewezen gegadigde erg prettig kan ik u zeggen. Uiteindelijk heb ik twee tijdelijke banen gehad en werk ik nu bij een bedrijf waar ik, zoals ik eerder heb bericht, een verlenging heb gekregen tot eind dit jaar. Daarnaast heb ik ook vrijwilligers werk gedaan en doe dat nu nog, de eerste en derde zaterdag van de maand ben ik te horen op Radio Capelle in het programma "Uit De Kast", waar ik live mijn zelf geschreven column voorlees. Leuk detail is dat Noes eindredacteur van dat programma is, het heeft onbedoeld iets Volendam-achtigs, een hoog ons kent ons gehalte.

Over het sporten hoort u mij niet zoveel, er is mijns inziens ook niet zoveel over te vertellen, je sport of je sport niet, dat is ieder voor zich. Ik doe het omdat ik het zelf leuk vind om te doen en me er goed bij voel. Ook nu ik weer een partiƫle baan heb, is het makkelijk in te passen. Al sport ik nu niet meer als vroeger na een werkdag, daar heb ik de energie niet meer voor. Wat ik dan doe? Ik loop per week anderhalf uur hard en werp me op de gewichten, drie keer in de week, met wat cardio erbij. Dat vind ik wel meer dan voldoende voor iemand van middelbare leeftijd.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten