woensdag 6 maart 2019

Zal ie nou ook...?

Over sommige van mijn blogjes/columns wordt onder mijn lezers nog wel eens gediscussieerd om uiteenlopende redenen. Het blogje onlangs over de aanschaf van de dvd-box "Man About The House", heeft velen doen afvragen of ik in navolging daarvan ook de dvd-box van de spin-off "George & Mildred" zou kopen. Ik weet niet of er daarover weddenschappen zijn afgesloten, maar de ja-zeggers hebben bij deze gewonnen. Gisteren lag ie in de bus.

"George & Mildred" gaat over George en Mildred Roper, de verhuurders van de etage aan de hoofdpersonen in "Man About The House". Nadat die serie was beƫindigd, verhuisden de Ropers naar een nieuw adres, waar ze naast de familie Fourmile kwamen te wonen, Jeffrey, Ann en hun zoontje Tristram. Mildred is een vrouw van middelbare leeftijd die zich in zeer kleurrijke kleding hult gecompleteerd met voornamelijk plastic juwelen, die hunkert naar liefde en aandacht wat ze zeker niet van haar man George krijgt, die het prototype is van de burgerman voor wie alles te duur is.

Mildred wordt gespeeld door de betreurde Yootha Joyce die in 1980 op 53 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van haar alcoholverslaving. Brian Murphy (nu 86) die haar man George speelt was bij haar toen ze overleed. Ze waren in de loop van de jaren heel goede vrienden geworden. Later dat jaar werd een speelfilm van "George & Mildred" gereleased maar dat heeft Yootha niet meer mee kunnen maken. Ook waren er nog plannen voor een zesde een laatste seizoen. 


Norman Eshley, Nicholas Bond-Owen en Sheila Fearn als
Jeffrey, Tristram en Ann Fourmile. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten