donderdag 9 januari 2020

Herinnert U zich deze nog? #151

BZN
"JUST AN ILLUSION"
1983
Aantal weken: 10
Hoogste positie: 4


BZN was in eerste instantie een rockband, vanaf 1967 tot 1976 hadden ze kleine hitjes, maar het liep niet zoals ze het zich zouden wensen. Qua repertoire gooiden ze het roer radicaal om. In 1976 werd de 17 jarige Annie Schilder als zangeres aangetrokken bij de band, en de eerste single met haar, 'Mon Amour', werd meteen een nummer één hit. Vanaf het moment dat ik de verlegen Annie zag staan naast het duveltje uit het doosje Jan Keizer, had ik een zwak voor haar. 

Tot half 1984 bleef Annie bij de band. Ze stopte omdat ze volledig was ingestort, zo vertelde ze onlangs in een interview. Haar plaats werd ingenomen door Carola Smit, en de band heeft nog tot 2007 een glansrijke carrière gehad. Maar zonder Annie vond ik het lang zo leuk niet meer. Ik was daarin in goed gezelschap, want in 2009 toen Mies Bouwman 80 jaar werd, was haar grootste wens om Jan Keizer en Annie Schilder nog één keer samen 'Mon Amour' te horen zingen. Al die tijd hadden Jan en Annie geen contact meer gehad, maar ze stemden toe. Het was een groot succes en heeft geresulteerd in een doorstart als duo Jan en Anny. Afgelopen december gaven ze na tien jaar hun laatste concert samen.

Op de hit 'Just An Illusion', wat als voorlaatste single met Annie als zangeres werd uitgebracht door BZN, zingt ze eigenlijk haar eigen verhaal uit die tijd. Het is ook echt haar nummer, Jan pakte voor de gelegenheid zijn oude vak als drummer weer op voor deze single. Zelden heeft Annie krachtiger gezongen, en ik vroeg me af of na al die jaren dit nummer nog wel op het repertoire stond, en jawel. Ik heb de tv registratie van het afscheidsconcert van Jan en Anny gezien en haar stem heeft nog niets aan kracht ingeboet. Hoe moeilijk Annie soms uit haar woorden komt als ze praat, zo makkelijk zingt ze immers nog de sterren van de hemel. Na ruim veertig jaar heb ik nog steeds een zwak voor Annie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten