dinsdag 14 januari 2020

Teamuitje

Bij het bedrijf waar ik werkzaam ben is het gebruikelijk dat men per filiaal door het jaar heen 'bonussen' kan verdienen die worden opgeteld en na een jaar kunnen worden besteed aan een uitje met het team. Afgelopen zondag hadden wij het uitje.

Nadat voorstellen voor paintballen en een bezoek aan een escape room om duidelijke redenen van de hand zijn gewezen werd besloten een hapje te gaan eten met elkaar om daarna te gaan bowlen. Bowlen, ik had het sinds de jaren negentig niet meer gedaan. Bij het betreden van het bowlingcentrum bleek dat daar sinds de laatste jaren van de vorige eeuw de tijd niet heeft stilgestaan.

Allereerst was er knetterharde muziek, van het niveau dat je met elkaar moest schreeuwen in plaats van praten. Daarnaast was ik nog bekend met formulieren die je handmatig moest invullen na iedere worp om zo het klassement te bepalen. Alsof ik Star Trek was binnengewandeld, alles gaat automatisch en elektronisch! Je kunt zelfs middels de juiste knopjes een ober naar de baan dirigeren om bestellingen op te nemen. Nog wel een echt mens, maar het kan niet lang meer duren eer er een robot voor wordt ingeschakeld. Maar al die moderniteiten ten spijt, nog steeds zijn er die orthopedische schoenen die je aan moet om de baan te mogen betreden. Daar zou nou wel eens voortschrijdend onderzoek naar gedaan mogen worden.

Het bowlen op zich was leuk. Ik merkte wel dat het ouder wordende lichaam wat strammer is en ik wat spierpijn ervoer op plekken waarvan ik niet wist dat er ook spieren zaten. Maar dat stond niet in de weg dat ik zowaar heb gewonnen! Jawel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten