zondag 5 januari 2020

Latonya en Kevin

Omdat ik mensen over het algemeen niet zo heel erg leuk vind, en ik me er ook heus wel van bewust ben dat dat ook maar een enigszins vertekend beeld is, wil ik dit jaar iedere zondag een blogje plaatsen met iets wat ik heb gehoord, gelezen of gezien waaruit blijkt dat het best nog wel meevalt. Ja, dan haal ik mijn eigen vooringenomenheid onderuit, dat zouden meer mensen eens moeten doen. O nee, daar ga ik weer....

Positiviteit is het woord van de zondagen in 2020, in ieder geval in mijn blogjes. Vandaag het verhaal van Latonya Young en Kevin Esch.

Latonya Young is een alleenstaande moeder van 43 met drie kinderen in Georgia. Ze werkt overdag als kapster en 's avonds als Uber taxichauffeur. Omdat ze haar eerste kind kreeg als 16 jarige is ze gestopt met school om voor haar zoontje te zorgen. Hoewel ze in 2007 alsnog haar high school diploma haalde, voelde ze dat ze nog niet al haar leerdoelen had gehaald. Ze is in 2010 begonnen aan een opleiding aan het Perimeter College op de Georgia State University, maar door $693 die ze de universiteit nog schuldig was, maar niet kon betalen was ze gedwongen met haar studie te stoppen.
'Iedere keer als ik het geld bij elkaar had gespaard, hadden mijn kinderen iets nodig. Nou ja, dan wacht ik wel' was haar nuchtere reactie.

In haar taxi nam op een zekere avond Kevin Esch plaats, ze raakten aan de praat en Latonya deelde hem het bovenstaande mee. Een paar dagen later kreeg Latonya een telefoontje van de universiteit, dat ze per direct weer met haar studie verder kon gaan omdat Kevin voor haar de $693 had betaald. Latonya bekende volledig uit het veld geslagen te zijn. 'Ik vond het nu nog belangrijker om mijn goede cijfers te behouden, om aan Kevin te laten zien hoe ongelooflijk dankbaar ik ben voor zijn gulle gave'.  

In december 2019 studeerde Latonya af en Kevin zat in de zaal om haar toe te juichen toen ze naar het podium liep om haar diploma associate's degree strafrecht in ontvangst te nemen. 

Latonya Young bij haar diploma uitreiking.

Kevin Esch en Latonya Young. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten