zaterdag 11 januari 2020

Jeangu Macrooy

Ik kreeg de indruk dat door journalistisch speurwerk er eerder dan men had gewild naar buiten is gebracht dat Jeangu Macrooy Nederland zal vertegenwoordigen op het aanstaande Eurovisie Songfestival in mei. Ik moet meteen bekennen dat ik hem niet ken, maar dat zegt niets, Douwe Bob, Waylon en Duncan Laurence kende ik ook niet voordat ze aan het festival deelnamen. Ik heb natuurlijk wel meteen gegoogeld, en wat ik zag en vooral hoorde beviel me goed. Dit is iemand die wel iets kan, en hij heeft, ondanks dat het aan mij voorbij is gegaan, best al heel wat op zijn naam staan.

Hij heeft twee albums gemaakt, speelde Judas in 'The Passion 2018', is twee keer genomineerd voor een Edsion, heeft verschillende popprijzen mogen ontvangen, en is daarbovenop ook nog eens genomineerd als Best Geklede Man door Esquire. En dat laatste komt op zo'n evenement als het Eurovisie Songfestival zeker van pas. Zoals altijd valt en staat alles met wat voor een nummer hij zal gaan, dus laten we dat even afwachten. Maar wat ik voorbij zag komen bij wat hij al gedaan heeft, heb ik goeie hoop.

Dit jaar staat Nederland meteen in de finale omdat Duncan Laurence vorig jaar heeft gewonnen en wij als gastland het festival mogen organiseren in Rotterdam. De niet in Eurovisie ingewijden zullen zeggen dat twee keer achter elkaar winnen nooit zal gebeuren, maar dat is in de geschiedenis van het festival al meermalen gebeurd. Spanje in 1968 en 1969, Luxemburg in 1972 en 1973, Israƫl in 1978 en 1979, Ierland zelfs drie keer achter elkaar in 1992, 1993 en 1994, om na een jaar overslaan het festival nog maar eens te winnen in 1996.

We gaan het meemaken. Ben benieuwd naar het liedje van Jeangu. Ik wens hem veel succes en plezier!

Jeangu Macrooy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten