zondag 12 januari 2020

Micah en Caleb

Na mijn verontwaardigde blogje over het uitblijven van hulp aan Australië bij de mede door de klimaatcrisis ontstane natuurramp aldaar, blijkt hulp van diverse kanten uiteindelijk op gang te komen. En nee, dat komt niet door mijn blogje, maar er wordt door de maandenlange berichtgeving wereldwijd tot actie overgegaan. Beter later dan nooit. Er zijn diverse celebrities die grote sommen geld doneren, er zijn inzamelingsacties opgestart waar men kan doneren. Hier in Nederland heeft het Rode Kruis een rekeningnummer geopend waarop men een donatie kan doen.Vanuit Amerika zijn er brandweermensen ingevlogen om ondersteuning te verlenen.

Maar in Australië zelf wordt ook het nodige gedaan om de mensen die alles kwijt zijn geraakt op te vangen en te ondersteunen. Maar ook aan de talloze dieren wordt gedacht.  Met name de koala's hebben het zwaar, deze dieren zijn te langzaam om te vluchten. De neven Micah (19) en Caleb (18) besloten om iets te doen voor de dieren. In hun auto zoeken ze naar koala's die de branden overleefd hebben, ze nemen gewonde en gedesoriënteerde koala's in hun auto en zullen ze zolang als nodig verzorgen alvorens ze weer in het wild uit te zetten.

Het is een verdrietige exercitie, zestig procent van de koala's die ze vonden waren levend verbrand, een aantal van de geredde koala's bezweken alsnog aan hun verwondingen. 'We proberen zoveel mogelijk koala's te redden als we kunnen'. Dit zijn slechts twee van de vele mensen die iets doen voor de dieren en de getroffenen in deze tijd van rampspoed.

Het heeft even geduurd, in mijn opinie te lang, maar de hulp aan Australië is gelukkig toch opgang gekomen. Voor mij zijn het stuk voor stuk helden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten