donderdag 16 januari 2020

Sounds Venlo

Zoals bekend is muziek verzamelen mijn hobby, en omdat ik vind dat niemand voor niets werkt, u en ik ook niet, betaal ik ook gewoon voor de muziek die ik verzamel. De makers en uitvoerenden leven daarvan, het is hun werk. Dat is heden ten dage niet voor iedereen de normale gang van zaken. Er zijn mensen die er prat op gaan dat zij gratis aan nieuwe muziek en films komen. In het laatste geval verdenk ik sommigen ervan een lichte erectie te ervaren als ze een film al gratis in hun bezit hebben terwijl die nog maar net in de bioscoop te zien is, tenminste de geestdrift waarmee ze dat met nog net geen borstgeklop meedelen doen mij dat ernstig vermoeden. Bijna altijd zijn het types die zelf moord en brand schreeuwen als ze maar het idee hebben dat zij financieel benadeeld zouden kunnen worden.
Ach ja.

Ik behoor wel tot een uitstervend soort, want ik koop ook nog cd's, en ik weet dat ik er wat meewarig door word aangekeken. Het zij zo. Het liefst zou ik naar een goed gesorteerde cd-winkel gaan, maar vanwege het veel populairdere downloaden, al dan niet betaald, zijn die nauwelijks meer te vinden. Vroeger waren er in Rotterdam enkele zaken waar ik graag kwam, maar het aanbod verschaalde en uiteindelijk hielden ze op te bestaan. Daar waar nog wel cd's worden verkocht richt men zich vooral op dat wat nu populair is, een smal en ondiep assortiment dus in plaats van het brede diepe assortiment van een echte speciaalzaak. En ze zijn er nog wel hoor, die speciaalzaken in den lande, maar in de regio waar ik woon helaas niet.

Vandaar dat ik me wat het onderhouden van mijn muziekcollectie betreft richt tot het wereld wijde web. Enige tijd geleden kwam ik op de site van Sounds Record Store in Venlo. Het is een fysieke winkel met een enorm assortiment, waar ik graag eens zou willen rondneuzen, maar Venlo is niet naast de deur. Gelukkig kun je ook online bij hen bestellen, en een tijdje terug heb ik er de oeuvrebox van Willeke Alberti besteld, van de week de tweede bestelling gedaan, cd's van Simple Minds en Mungo Jerry. Ik weet, dat is weer een heel andere kant van het muzikale spectrum, maar mijn muzieksmaak is ruim. Beide keren is het allemaal keurig verstuurd en door mij ontvangen, maar wat ze bij Sounds in Venlo heel goed begrijpen is dat je in deze moeilijke branche nét even een klein beetje extra doet voor de klant die wil betalen voor zijn muziek.

Bij de box van Willeke en ook nu weer bij deze bestelling was een kaartje bijgevoegd waarmee mij handgeschreven veel luisterplezier werd gewenst. Het is iets kleins, triviaals wellicht, maar ik ervaar het als erg leuk, verrassend en ze bezorgen er mij een glimlach mee. Er komen binnenkort weer een aantal releases aan die ik vast en zeker - of zeggen ze in Limburg al: zeker en vast? - bij Sounds Venlo ga bestellen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten