maandag 1 februari 2021

Herinnert U zich deze nog? #169

HELLO
"NEW YORK GROOVE" 
1975
Tipparade

Klik hier als het clipje niet te zien is.

De glamrock zo begin jaren zeventig was toch enig! Het was een korte maar bepalende periode in de hedendaagse muziek. De jongens van Hello deden er ook aan mee, jongens inderdaad want Bob Bradbury, Keith Marshall, Vic Faulkner en Jeff Allen waren alle vier dertien jaar toen ze in 1969 met de band begonnen. Ze noemden zichzelf eerst The Age, maar werden in 1971 omgedoopt tot Hello. 

De eerste singles waren geen succes. In 1973 kregen ze het nummer 'Dynamite' aangeboden, namen het ook op, maar lieten het op de plank liggen ten faveure van hun zelfgeschreven nummer 'Another School Day'. Dat betekende wederom een flop terwijl hun collega's van Mud 'Dynamite' ook opnamen en wel uitbrachten. Drie maal raden welke band lachend de weg naar de bank aflegde.

Maar een jaar later hadden ze dan toch een hit te pakken met de glamrock-versie van de aloude hit 'Tell Him', en met dit 'New York Groove' scoorden ze hun grootste hit. Tot eind jaren zeventig hadden ze naast succes in eigen land vooral veel hits in Duitsland. In 1979 kwam hun laatste single uit en zaten ze zonder platencontract en viel de band uiteen.

De oplettende lezer zal de naam Keith Marshall herkend hebben. Het is de jongeman die in het clipje de mondharmonica bespeeld, hij is na Hello solo gegaan en had in 1981 een grote hit met 'Only Crying'

Zanger Bob Bradbury heeft in 2002 Hello weer nieuw leven ingeblazen en is als enig origineel lid met drie anderen weer op pad om de hits van weleer opnieuw ten gehore te brengen.

Van Hello is een leuk boxje verschenen met de drie albums die zij hebben uitgebracht, aangevuld met singles, b-kantjes en nummers die op de plank lagen, waaronder ook hun versie van 'Dynamite'. U begrijpt wiens leven zonder dit boxje geen zin meer gehad zou hebben. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten