zaterdag 6 februari 2021

In Memoriam: Christopher Plummer

De carrière van de Canadese acteur Christopher Plummer omvat maar liefst zeven decennia, zowel in films op tv als in het theater. Het is een ongelooflijk lange lijst met producties waaraan hij heeft meegewerkt, die kunt u hier allemaal zien. Ondanks dat zal hij voor altijd worden herinnerd aan de rol van Georg von Trapp in 'The Sound Of Music', een rol waar hij zijn hele leven lang met gemengde gevoelens aan terug dacht. 

Allereerst vond hij de man die hij moest spelen naar een echt bestaand persoon volledig oninteressant. Hij had voor research met een familielid van de echte Georg gesproken die hem veel succes wenste met het spelen van die saaie man. Christopher zag het als een grote uitdaging om er toch wat van te maken. Maar hij bleef het gevoel houden aan een dood paard te trekken. Hoewel hij altijd gekscherend zei dat 'werken met Julie Andrews is alsof je op je hoofd wordt geslagen met een valentijnskaart' heeft hij aan het werken in 'The Sound Of Music' met haar een levenslange vriendschap overgehouden.

Hij had zich goed voorbereid op zijn zang in de film en was nogal ontstemd toen werd besloten dat zanger Bill Lee zijn partijen zou inzingen omdat zijn stem beter bij die van Julie paste. Als er weer eens een reünie van de cast van 'The Sound Of Music' was, was Christopher daar doorgaans wel bij, de laatste keer was in 2010 in 'The Oprah Winfrey Show'. Ondanks zijn ontevredenheid over zijn personage in de film welke hij vaak 'The Sound Of Mucus' noemde vanwege de zoetsappigheid of afkortte tot 'S&M' gaf hij toe dat de film goed in elkaar zat en hij trots was aan een film te hebben meegewerkt die zo'n ongelooflijke impact had en nog steeds heeft. "Het is een zeer goed gemaakte familiefilm, en een familiefilm van dat kaliber hebben we al in tijden niet meer gezien", zo vond hij.

Christopher is drie keer getrouwd geweest en heeft samen met zijn eerste vrouw een dochter, de actrice Amanda Plummer. Sinds 1970 was hij getrouwd met actrice Elaine Taylor. Hij is op 5 februari j.l. overleden na een val. Christopher is 91 jaar geworden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten