vrijdag 26 februari 2021

Herinnert U zich deze nog? #171

ROLAND KAISER
"AMORE MIO"
1978
Geen hitnotering


Als de video niet is te zien, klik hier.

Roland Kaiser is in Nederland een zogenaamde 'one hit wonder', in 1980 bereikte hij met zijn 'Santa Maria' de eerste plaats in de vaderlandse hitparade. In Duitsland is de man een ster, vanaf 1974 tot nu heeft hij 103 singles, 39 albums, 51 compilatie-album en 8 boxsets uitgebracht. Dit 'Amore Mio' komt uit 1978 en heeft mij altijd gefascineerd.

Ten eerste vanwege de met donkerbruine stem gesproken parlando stukken en de tekst die vandaag de dag toch wat vraagtekens zouden oproepen. Roland deelt mee dat hij met zijn vrouw in een etablissement is waar zij teveel drinkt, we leren ook dat het stelselmatig is. En als ze in kennelijke staat is begint ze zich uit te kleden, hij probeert van alles om dat tegen te gaan. 'Kleed je niet uit', 'die knoop blijft dicht', denk aan de kinderen, als die je zo eens zouden zien', 'de hele tent heeft lol om je', 'denk ook aan mij', nou ja, ga zo maar door. Echter eenmaal thuis moedigt Roland haar juist aan zich uit te kleden, want nu gaan ze het eens leuk hebben, hij biedt haar zelfs nog meer wijn aan. Niet een heel gezonde situatie.

Het is duidelijk dat mevrouw niet zo heel erg senang is in haar relatie, vandaar het alcoholprobleem wat zelfs nog wordt aangewakkerd door haar man die het dan 'leuk' met haar gaat hebben. Toch staat het lied nog steeds op het repertoire van Roland, een rondje op het wereld wijde web laat zien dat hij het, op 68 jarige leeftijd en anderhalf keer de Roland van toen, nog steeds zingt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten