zondag 21 februari 2021

Omringd door gekken week 8

Met oud en nieuw was er een vuurwerkverbod om de druk op de eerste hulp en de ziekenhuizen niet onnodig te vergroten. Er was vorig weekend schaatsjolijt, een gedeelte van de populatie bond de ijzers onder de stramme ledematen met het van te voren al in te schatten gevolg dat er mensen van alles hebben gebroken. Op de eerste hulp was er een toename van bijna twee keer zoveel patiënten dan op een gewone doordeweekse zondag in februari. 

Het blijkt dat Nederland de meeste avocado's importeert waarvan weer 90% naar het buitenland gaat. Ook worden hier gevangen garnalen naar Marokko verscheept om ze daar te laten pellen en weer terug naar Nederland te sturen. 

Er komt een vrouw bij de tandarts voor een behandeling: "O, dokter ik ben zo bang, ik krijg liever een kindje". "Dat kan ook" antwoordt de tandarts, "maar dan moet ik alleen de stoel anders zetten". Deze vreselijke jaren zeventig mop verteld door De Leuke Oom op verjaardagen is onlangs een soort van werkelijkheid geworden. De 23 jarige Jessica Aaldering, moeder van twee kinderen, was zonder het te weten zwanger van een derde kind. Daar kwam het vrouwke achter toen er zich weeën aandienden en toegesnelde agenten haar naar een in de buurt zijnde tandartsenpraktijk brachten. Daar werd het kind met behulp van de agenten ter wereld gebracht. Ik ben er zelf nooit getuige van geweest, maar zo'n bevalling geeft nogal wat rommel is me verteld. En een tandartsenpraktijk is daar niet op berekend, die heeft de boel middels een extern bedrijf laten reinigen en de rekening van €211,75 naar Jessica gestuurd. Daar was zij het niet mee eens. "Bizar" en "hoe durven ze" zijn uit haar mond opgetekend. "Daar zijn ze toch voor verzekerd" zo denkt ze. Nee, het felste lampje uit de doos is ze niet. Maar nu de politie heeft aangeboden het bedragje te betalen is ze weer helemaal opgewekt. Ik denk alleen maar aan die drie kinderen. 

Ooit is door een dame van de EO aan Stanley Burleson gevraagd of hij nog tips had voor een Jezus voor 'The Passion'. "En het mag best iemand met een kleurtje zijn hoor". had ze er schalks ondeugend achteraan geroepen. Toen hij de naam van Freek Bartels noemde was het even stil. 'Hij is toch, eeeuh....' had de dame geantwoord. Daar kon geen sprake van zijn, een Jezus van kleur, zo ver wilde de EO wel gaan, maar een homoseksuele zanger en acteur Jezus laten spelen was een brug te ver. Dit jaar wordt 'The Passion' door KRO/NCRV uitgezonden, de EO heeft zich klaarblijkelijk terug getrokken en raad eens wie de rol van Jezus speelt? Juist, de uiterst getalenteerde Freek Bartels. 

Met de slogan 'Zonder dop, minder plastic' komt Campina met pakken zuivel zonder plastic dop, u weet wel zoals ze voordat Campina zelf met die doppen kwam al jááááááren werden verkocht. 

Dus op werkbezoek maakte Wopke Hoekstra samen met Sven Kramer een rondje in het overdekte schaatsstadion Thialf, terwijl de rest van Nederland daar niet in mag qua pandemie enzo. Who cares? Nou, heel veel mensen die daar niet in mogen qua pandemie enzo. WiJ MoGeN oOk NiEt, DuS dAn MaG hIj Al HeLeMaAl NiEt!!! De zon niet in het water kunnen zien schijnen, kent u die uitdrukking? Wat een verzuurde zeikerds. Het is trouwens klein bier vergeleken met wat senator Ted Cruz uit Texas vond wat hij wel kon doen. Terwijl de bevolking aldaar soms letterlijk doodvriest van de kou omdat alles het zo ongeveer heeft begeven, pruilden zijn dochters dat ze best wel naar Mexico zouden kunnen vliegen om vakantie te vieren in de zon, want hier was het zo koud. En wat doe je dan als liefhebbende goede vader, maar iets minder op consequenties bedachte politicus? 

De VVD vindt dat mensen met een wajong-uitkering (70% van het minimumloon) elk jaar opnieuw moeten laten checken of ze er nog wel recht op hebben. Ook VVD, de afgelopen jaren meermaals niet giften in de vorm van dure etentjes opgeven in het geschenkenregister van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, terwijl dit wel verplicht is. Het ging om bedragen van zo'n €12.772 per jaar, ruwweg net zoveel als een wajong-uitkering.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten