donderdag 18 februari 2021

Toen en Nu: Karla DeVito

Mensen van mijn generatie zijn getuige geweest van de sensatie die Meat Loaf teweeg bracht met de single 'Paradise By The Dashboard Light' en het album waar deze hit vanaf kwam, 'Bat Out Of Hell'. Het album is nu één van de best verkochte albums aller tijden, maar het heeft een trage start gekend. Geen platenmaatschappij wilde zich er aan wagen en toen het uiteindelijk was opgenomen in 1975/1976 was er niet veel interesse. Pas toen de derde single van het album werd uitgebracht in het najaar van 1978, het voornoemde 'Paradise' was het hek van de dam. Inmiddels was de oorspronkelijke zangeres Ellen Foley, vanwege het gebrek aan succes, alweer bezig met haar eigen carrière en nam Karla DeVito haar plaats in. Wel onder de conditie dat ze de partijen van Ellen opnieuw zou inzingen, dat was haar eis. Helaas is het daar niet van gekomen. Tijdens de livetour die ter promotie van het album werd gestart in 1977 zong ze wel, maar in de iconische videoclip en op de plaat is het de stem van Ellen. Zowel Karla als Ellen waren daar niet gelukkig mee.

Karla is haar carrière gestart in 1972  en heeft in verschillende musicals gestaan, w.o. 'Godspell' en 'Hair'. In 1977 ontmoet ze Jim Steinman, de grote man naast Meat Loaf, als ze in zijn productie 'Neverland' staat. Door hem wordt ze uitgenodigd voor de 'Bat Out Of Hell'-tour. Na die tour is ze weer het theater in gegaan en heeft in verschillende producties gestaan. Ook heeft ze in een twaalftal films gespeeld, de laatste in 2015. In de jaren tachtig maakt ze twee albums en haar nummer 'We Are Not Alone' is te horen in de succesvolle film 'The Breakfast Club'. Op het in 2016 verschenen album 'Braver Than We Are' van Meat Loaf is ze dan eindelijk toch te horen als zangeres. 

Karla is nu 67 jaar en sinds 1982 getrouwd met zanger, acteur en filmmaker Robby Benson, ze hebben twee kinderen een zoon en een dochter. 




1 opmerking: