maandag 4 oktober 2021

Alles van waarde

Er zijn films waarbij je na het zien er nog wel even mee bezig bent. De telefilm 'Alles Van Waarde', die gisteren op de televisie werd uitgezonden is zo'n film. De film is geregisseerd door Stanley Kolk, en hij heeft gekozen voor een heel bijzondere invalshoek. Speelfilm, documentaire en making-of lopen door elkaar heen. 

Het verhaal gaat over Marc (Teun Luijkx) getrouwd en vader van een kind die een relatie krijgt met Rick (Abe Dijkman). Het speelt zich af in een streng gelovig dorp en Marc en Rick worden zwaar mishandeld, daar opent de film mee.  Dit maakt dat de twee geen aangifte willen doen ondanks het aandringen van de rechercheur (Sinem Kavus). 

Zoals gezegd houdt 'Alles Van Waarde' het midden tussen een docu en fictie en het is zo goed in elkaar gezet met de acteurs die de rol spelen en de zogenaamd 'echte' personen om wie het gaat, dat ik aldoor op het puntje van m'n stoel bank heb gezeten. Ook omdat homogeweld helaas nog steeds actueel is en daarmee dit verhaal zeer relevant. Bovendien laat het heel goed zien hoe de worsteling tussen geloof en homoseksualiteit is, ook anno 2021. Dat het juist de Evangelische Omroep is die deze telefilm heeft uitgezonden, met een kritische kijk op religie versus homoseksualiteit, geeft aan dat er beweging in zit.

Een regelrechte aanrader hoor mensen! Kijk deze film, als u 'm nog niet gezien heeft zeker terug. 


Teun Luijkx en Abe Dijkman. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten