maandag 25 oktober 2021

De kers op de taart

Na het hele lekkagedebacle is afgelopen weekend de kers op de taart gezet. De door de lekkage verruïneerde muren in de slaapkamer en gang waren al opnieuw gestuukt maar dienden nog behangen te worden. Daarvoor hadden zich vrienden Rick en Chris aangemeld, en bij voorbesprekingen kwamen we er achter dat nieuw gestuukte muren niet zomaar konden worden behangen, die dienden te worden voorbehandeld, en dat moest weer intrekken. 

Dus zaterdag kwamen ze om de muren in te smeren en een klein stukje van een muurtje bij de trap opnieuw te behangen dat ook schade had opgelopen door de lekkage en waarvan ik nog behang had. De muur in de slaapkamer bleek al door de stukadoor te zijn voorbehandeld, zodat daar wel al kon worden behangen, maar dat was een secuur werkje omdat ik daar nog wel behang van had, maar geen hele rollen meer. Die waren ook niet meer leverbaar. Rick is iemand die heel precies en goed doordacht te werk gaat en zodoende lijkt het of de lekkage nooit heeft plaatsgevonden, maar u (door de blogjes) en ik (door het daadwerkelijk ervaren) weten wel beter. 

En passant kwam ik achter het feit dat mijn wekker die op stroom werkt een compartimentje heeft voor een batterij voor als de stroom uitvalt. Ik had geen idee, terwijl ik die wekker al jaren heb. Ik kwam op deze ontdekking door Chris die mij dat meedeelde toen mijn wekker knipperde nadat we de stroom er even hadden afgehaald voor het plaatsen van een nieuw lichtknopje. Het was een openbaring.

De tweede dag was er nog een klein stukje slaapkamer te doen en werd er verder gegaan met het gangetje, daar had ik nieuw behang voor gekocht en ook hier werd er weer heel secuur gewerkt om het patroon netjes te laten verlopen. Ik ben zeer blij met het resultaat, precies zoals ik voor ogen had, met de kleur groen die exact die van de nieuwe vloerbedekking is. Wij mannen met artistieke neigingen hebben de aangeboren gave dat haast blindelings bij elkaar te kunnen zoeken op verschillende locaties. 

Ik ben deze lieve vrienden zeer dankbaar, ik heb ze dan ook met spijzen en dranken proberen te verwennen deze twee dagen, want ze hebben hun weekend zomaar voor mij ingeruimd. Parels zijn het! Vandaag ga ik de plintjes er weer op monteren en de decoratieve memorabilia die er hing in slaapkamer en gangetje weer terugplaatsen. 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten