dinsdag 26 oktober 2021

In Memoriam: James Michael Tyler

Soms ben je op het juiste moment op de juiste plek, zoals acteur James Michael Tyler. Hij was als figurant op auditie bij de serie 'Friends', toen bleek dat hij de enige figurant was die met een cappuccino-apparaat overweg kon toen men een barkeeper nodig had. Hij kreeg die terugkerende figuranten rol in eerste instantie zonder personage-naam en zonder tekst. Het bleek geblondeerde haar kwam doordat een leerling kapper de dag voor de auditie met zijn haar had geĆ«xperimenteerd. Dat beviel de producers zodat hij het de hele serie zo heeft gehad. 

Later kreeg hij de naam Gunther en ook zo nu en dan wat tekst. Het personage bleek van Nederlandse komaf te zijn en zo af en toe zei hij ook Nederlandse dingen. De rode draad door de serie heen was zijn liefde voor Rachel welke nooit beantwoord werd. 

James Michael heeft in de 10 jaar dat de serie heeft gelopen in 185 afleveringen gespeeld. Hij zou zijn grootste wapenfeit blijven. Hij heeft nog in zes niet zo heel succesvolle films gespeeld.

Tijdens de 'Friends-reĆ¼nie' was hij heel kort te zien middels zoom. Hij was toen al ziek. Hij leed aan prostaatkanker welke is overgeslagen op zijn botten. Afgelopen zondag is hij overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten