zondag 10 oktober 2021

Omringd door gekken week 41

De hoogbejaarde staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol (VVD) begint lichte dementieverschijnselen te vertonen. Ze gebruikt dezelfde argumentatie die ook de Taliban gebruiken om Afghanen in het naar de middeleeuwen afgezakte land te houden: 'braindrain'. Vervolgens strooit ze met cijfers die niet kloppen. Tijd voor pensioen, het mens loopt al tegen de tachtig. 

Vanaf het moment dat de organisatie achter de Gouden Kalveren besloot om voortaan genderneutraal prijzen te gaan toekennen wist ik al dat het in hun gezicht zou gaan ontploffen. En jawel hoor, geen enkele vrouw is in de prijzen gevallen bij beste acteur in hoofdrol of bijrol. Ik denk dan het zij zo, dat zit er dan in als je op die manier prijzen wilt uitreiken, maar daar zijn velen (met name vrouwen) het niet mee eens. Ik vind het vermakelijk en tegelijkertijd verbazingwekkend dat de organisatie dat niet heeft zien aankomen. 

Wopke Hoekstra had een week voordat hij minister van FinanciĆ«n werd en stelling nam tegen belastingparadijzen nog belang in een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden, daarnaast liep zijn pensioenopbouw via een ander belastingparadijs, Guernsey. Ik kan daar kinderlijk vrolijk van worden. Met name omdat dit demissionaire kabinet met mensen als Wopke, Ankie, Sigrid en strategisch vergeetachtige Mark gewoon weer door wil terwijl het van missers, schandalen, leugens en ontslagen aan elkaar hangt. Nu ja, een volk krijgt de leiders die het verdient. 

De demonstraties van mensen die de gevolgen van hun keuzes niet willen accepteren gaan onverminderd door. Ach, het geeft ze wat te doen nu ze niet overal meer naar binnen kunnen. Die Jodensterren en het maar blijven vergelijken met de Tweede Wereldoorlog is nu verder opgeleukt met een galg voortgeduwd op een rollator. Een galg voortgeduwd op een rollator, ja, u leest het goed. 

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren vindt in het formatiedebat: 'Nederland heeft dringend behoefte aan een kabinet dat de rechtsstaat respecteert'. Dit is dezelfde vrouw wiens partijgenote een vegetarisch restaurant in Utrecht runt, die de rechtsstaat de vinger gaf en Esther stak de hare middels een tweet ook op. We hebben het over de legitiem vastgestelde coronaregels, die inmiddels ook door de rechter akkoord zijn bevonden. Hypocrisie is Esther niet vreemd. 

Twee zussen, Lieke en Jetteke van Lexmond noemen zich de 'maanzusjes', ze leven volgens de maancyclus. Zo menen ze dat de stand van de maan alles te maken had met de bestorming van het Capitool in januari, daarnaast zijn ze lid van stichting Moederhart, waar bakfietsmoeders met enige bekendheid zich kritisch en negatief uitlaten over coronavaccins. Ik tune dan meteen uit, zo niet cosmeticaconcern Rituals, die meende dat het een goede idee was om de 'MoonSisters' (lekker internationaal) aan hun bedrijf te verbinden middels een daar te verkrijgen Moon Calendar. Dat dit enige commotie gaf had het bedrijf niet voorzien. Haastig hebben ze zich dan ook gedistantieerd van de eerder met veel luister onthaalde samenwerking met Lieke en Jetteke. 

In Zoetermeer is zowel vrijdagmiddag als zaterdagochtend door de brandweer in twee verschillende ondergrondse vuilcontainers gezocht nadat er babygehuil uit te horen was. Veel vuilniszakken zijn naar boven gehaald, maar beide keren bleek het om een Bluetooth-speaker te gaan gewikkeld in een vuilniszak die op afstand werd bediend. Walgelijk, ik hoop dat de simpletons gevonden worden die menen dat dit 'leuk' is. Zo'n zoekactie, daar hangt een prijskaartje aan, kunnen zij dan mooi afrekenen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten