donderdag 28 oktober 2021

Smartphone

Een paar maanden geleden werd ik er al op geattendeerd door mijn provider: 'Je abonnement loopt af in november, maar je kunt nu al een nieuw abonnement afsluiten en een nieuwe telefoon uitzoeken!' Dit alles op juichtoon. U kent mij inmiddels, ik vind daar niets te juichen aan, zeker het uitzoeken van een nieuwe smartphone niet, en ik doe dan ook zo lang mogelijk met mijn foontje tot het niet meer kan, en dat was nu.

Ik wist dat ik een nieuwe moest, omdat de mijne steeds aangaf vol te zijn en het geheugen niet meer volgens de huidige maatstaven was, de apps van nu vergen veel meer geheugen dan een paar jaar geleden. Ik kijk dan al voorzichtigjes op de website van mijn provider en die hebben dan al een keus voor je gemaakt, maar je kan ook zelf middels vragen er achter komen welke smartphone voor jou geschikt is. Ik word daar zenuwachtig van. Ik heb een smartphone om een smartphone te hebben, ik doe er niets wezenlijk belangrijks mee. Dus die in de duurste categorie vallen af, de goedkoopste ook, goedkoop is duurkoop, u weet toch. Het moest er één worden in het middensegment. 

Mijn provider meent dan ook dat ze me moeten bellen, zonder dat ik daar om gevraagd heb. Gelukkig laten ze van te voren weten dat ze dat gaan doen en met welk nummer, zodat ik het heb kunnen negeren. November is nog lang weg, dacht ik steeds. Ik heb wel met een vriend die er verstand van heeft naar gekeken, en hij raadde mij de website Tweakers aan waar een tweemaandelijkse 'best buy guide' op staat. Twee foons kwamen goed uit de bus, OnePlus Nord 2 en Samsung Galaxy A52s 5G. Die heb ik dan weer met elkaar vergeleken met de bekende lijstjes met plusjes en minnetjes en de keus is uiteindelijk gevallen op die van Samsung. En omdat ik nu toch ben gevaccineerd vanzelfsprekend de 5G optie erop genomen.

Ik heb de telefoon van de week besteld omdat mijn oude foontje om de haverklap aangaf dat z'n mandje vol zat en daar was ik wel klaar mee. Ik moest 'm dan wel binnen zeven dagen ophalen in de shop, voel geen druk, en dat heb ik maandag gedaan. Het is weer even wennen, omdat alles net even anders is dan ik gewend ben, en er kan vast heel veel meer dan ik nu doe, maar ik geloof wel dat we vriendjes kunnen worden. Het enige wat me meteen opviel, en dat is met meer apparaten waar een snoer(tje) bij hoort, dat daar erg op bezuinigd wordt, belachelijk kort! Vriendin Talitha had nog een snoertje met een wat werkzamere lengte. Ik heb de gebruiksaanwijzing gedownload om op een later moment eventueel voor mij onbekende functies te leren kennen, maar voor nu doet ie wat voor mij belangrijk is.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten