zondag 17 oktober 2021

Omringd door gekken week 42

De GGD biedt middelbare scholen in delen van Amsterdam met een lage vaccinatiegraad coronalesmateriaal aan. Niet elke school is daar blij mee: 'We willen geen partij kiezen en die indruk willen we ook niet wekken.' Zouden zij het begrip 'door niet te kiezen heb je toch gekozen' kennen? 

Maandag was het Coming Out Day. Iemand had de regenboogvlag aan z'n gevel hangen en vanuit zijn werkkamer kon hij in de eerste twee uur horen: "kanker homo", "kanker gay", "húúúúh gáááy" en "homóóóó". In Rotterdam stopte een auto, het raampje werd omlaag gedraaid om vervolgens "homóóóó" te roepen tegen twee jongens die elkaar een zoen gaven. Kom bij mij niet aan dat Coming Out Day en Pride nergens voor nodig zijn omdat het allemaal geaccepteerd is in Nederland. 

Een commissie van de Raad van Europa heeft onderzoek gedaan naar het functioneren van de democratie en rechtstaat in Nederland. Het parlement is te zwak, individuele Kamerleden worden onvoldoende ondersteund, de informatievoorziening is gebrekkig, er wordt te veel vertrouwd op algoritmes, de rol van rechters is te gering en de overheid staat te weinig open voor kritiek. Kortom politiek en bestuur in Nederland moeten dringend op de schop. U en ik staan niet van deze uitkomst te kijken, maar ik vermoed dat er in Haagse kringen wel weer 'geschokt' zal worden gereageerd. 

Dus Amalia mag koningin worden en lesbisch zijn. Wat een fijnheid, maar als ze nou helemaal geen man of vrouw wil maar gewoon niks, of zo nu en dan casual. En wil ze helemaal geen kinderen, dan gaat het rap achteruit met de troonopvolging. Misschien wil ze wel dertig katten. Wellicht moet het meisje van 18 wiens leven al zo helemaal vast ligt lekker effe gelaten worden. 

Trouwens, is u er nog? Ik vraag het maar even, want afgelopen vrijdag zou 'The Great Reset' plaatsvinden volgens diverse wapjes. 

Een politievrouw ontving appjes over anale seks van haar chef en deelt dat uiteindelijk met een krant. Oordeel van de rechters: De chef mag blijven, de vrouw krijgt ontslag, vanwege het delen van 'vertrouwelijke politie-informatie' en het 'schaden van het imago van de organisatie'. Ze heeft zich bezondigd aan 'ernstig plichtsverzuim'. Strafontslag dus. 

Zo half/half heb ik vernomen dat er een dansmarathon van vijftig uur non-stop wordt uitgezonden op tv.
Ik ging ervan uit dat mensen betaald krijgen om daar aan mee te doen, want wie is er zo gek? Maar nader onderzoek wijst uit dat zulks niet het geval is. De uiteindelijke winnaars krijgen €100.000. De rest niks. Dat er mensen op brancards worden afgevoerd, er blessures zijn en mensen het psychisch niet meer trekken wordt afgedaan met 'We hebben een fantastisch medisch team'. Net als je dacht dat John de Mol en zijn noodlijdende SBS6 niet dieper konden zinken. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten