dinsdag 19 oktober 2021

Woonprotest

Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is vorige maand gekozen tot de beste burgemeester ter wereld. Ter wereld! Ik vraag me af of dat een titel is die nog terug te vorderen is.  Zondag was er een vreedzaam woonprotest in zijn stad waar zijn politie en ME onnodig hardhandig hebben ingegrepen. 

Ter vergelijking, de terreur-boeren die met hun tractoren het hele Malieveld aan gort hebben gereden, een landelijk verkeersinfarct veroorzaakten en en passant ergens nog een deur uit ramden om het nog maar niet te hebben over de doodskisten met namen van politici erop, alsook de wapjes die met Jodensterren, afschuwelijke leuzen over de Tweede Wereldoorlog en een galg hun demonstraties opleuken worden door collega burgervaders en -moeders en politie geen strobreed in de weg gelegd. Voetbalhooligans krijgen op dezelfde dag ongehinderd de kans om een politiebusje te slopen ergens in Gelderland, vanwege blijdschap over de overwinning, dan wel teleurstelling over het verlies, dat is nooit helemaal duidelijk. 

Maar vreedzame demonstraties betreffende woningnood en klimaat worden met veel machtsvertoon en geweld letterlijk neergeslagen. Zondag hebben ze een aantal demonstranten preventief gearresteerd, zoiets noemt men repressie en is een democratie onwaardig. Deze actie van de politie en ME was ruim van te voren al bedacht, wapenstokken, hondenbrigade en zelfs een waterkanon waren allemaal aanwezig. Verschillende deelnemers aan de demonstratie zeggen los van elkaar hetzelfde: 'Er was niets aan de hand de demonstratie verliep ordelijk en geweldloos tot de politie met zwaar geschut amok kwam maken.

Ahmed kan natuurlijk zelf ook de hem gegeven titel beschaamd teruggeven, het is maar een idee. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten