dinsdag 12 oktober 2021

In Memoriam: Ruud ten Wolde

Sinds een paar jaar zit ik ook op Twitter, maar echt veel post ik niet, mijn blogje en soms een reactie op een programma wat me heeft geraakt of op wat andere mensen posten. Ik heb dan ook niet zoveel volgers en volg zelf ook niet heel veel mensen. De mensen die ik volg zorgen voor een glimlach op m'n lippen en brengen voornamelijk positieve berichtjes op het medium wat me soms doet verbazen over hoeveel (anonieme) chronisch boze en verongelijkte mensen er zijn.

Ruud ten Wolde ben ik gaan volgen omdat hij heel grappige tweets postte, veel over zijn geweldige katten Guus en Finn, een innemend en vrolijk gezicht had en altijd alles met een positieve en humoristische blik zag. Gaandeweg kwam ik er achter dat hij ziek was. Op 23 jarige leeftijd is bij hem kanker geconstateerd en daar streed hij tegen. Ook daar postte hij over, maar altijd met een visie dat het nu dan wel even kut ging, maar dat hij wist dat het op en geven moment wel weer goed zou gaan. Nog niet zo heel lang geleden was hij 'schoon' verklaard. Feest bij de ten Woldetjes, zijn zus Sanne twittert ook, en ook op Twitter, want Ruud had door zijn vermogen om zo veel mensen te kunnen raken met zijn optimisme terecht duizenden volgers die met hem meeleefden. 

Ruud heeft een boek geschreven, 'Ziek gelukkig', waarin hij beschrijft wat hij heeft geleerd van zijn ziekte. Volgende week dinsdag ligt het in de winkel. Hij keek erg naar de release uit, maar helaas kan hij dat zelf niet meer meemaken, want kort geleden ging het opeens heel erg mis. Op 9 oktober is deze geweldige jongen die zo van het leven hield en zoveel positiviteit in zich had voor zichzelf maar ook voor vele anderen overleden. Op 4 oktober initieerde columnist Caroline van Mourik de hashtag #ZiekVeelLiefdeVoorRuud op Twitter, welke viraal ging en Ruud enorm heeft geraakt, zo twitterde zijn zus. Hij kon toen zelf niet meer reageren.  

Ruud mocht maar 29 jaar worden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten